Fc Harlingen 1 verliest onnodig

Fc Harlingen 1 leed afgelopen zondag in Sneek een onnodige nederlaag tegen Black Boys. Na negentig minuten stond de 5-3 eindstand op het scorebord.

Het duel begon met enige vertraging, nadat bleek dat de vlaggen van de grensrechters niet aanwezig waren. Nadat er een setje was gearriveerd begon fc Harlingen in de basis met Egbert-Jan Panbakker, Frank Claasz Coockson, Siefko Jager, Yuri Riemersma, Imro Schouwenaar, Youri Bouma, Tetze Helvrich, Bas Helfferich, Remko Zandberg, Martin van Andel en Jesse Mulder.

Fc Harlingen moest al vroeg in de wedstrijd wisselen, nadat Imro Schouwenaar al na zes minuten het veld moest verlaten met een hoofdblessure. Hij werd vervangen door Evan van Sertima en hij speelde een prima invalbeurt. Fc Harlingen kwam na een klein kwartier op voorsprong toen Remko Zandberg de bal hard tegen de touwen schoot: 0-1. De Snekers leken wakker geschud, want lang kon men niet van de voorsprong genieten. Nog geen tien minuten later was er een hoekschop voor Black Boys en uitgerekend de kleinste man van het veld kopte de gelijkmaker binnen.

Black Boys had hierna meer balbezit en het spel speelde zich vooral op de Harlinger helft af, maar scoren deden beide clubs niet meer tot de rust.

Vijf minuten na de pauze kwam fc Harlingen andermaal op voorsprong, nadat Remko een strafschop onberispelijk binnen schoot na een overtreding op Evan: 1-2. Ook nu duurde het niet lang totdat Black Boys opnieuw op gelijke hoogte kwam. In de zeventigste minuut kwam Kjelt van Breeden er in voor Tetze. Niet lang hierna draaide Evan in de zestien goed bij zijn tegenstander weg en verraste half uit de draai de doelman en bracht fc Harlingen weer op voorsprong: 2-3. Fc Harlingen rook dat er wat te halen viel, maar kreeg in de slotfase het deksel hard op de neus. Black Boys strafte hier persoonlijke fouten keihard af. Met twee benutte strafschoppen en een van richting veranderd schot namen de Snekers een 5-3 voorsprong. Ook werd Aaron Bouwhuis nog ingebracht voor Evan, maar ook hij kon niets meer aan de stand veranderen.

Een wedstrijd die fc Harlingen niet had hoeven verliezen, maar waar men aan het einde van de rit wel met lege handen stond. Dinsdagavond om 20.15 uur speelt fc Harlingen thuis een vriendschappelijk duel tegen Minnertsga. Zondag staat er voor de competitie weer een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander is dan Nicator uit Leeuwarden.