Fc Harlingen 1 verliest nipt van MKV

Het eerste elftal van fc Harlingen is zondag afgereisd naar Leeuwarden voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen MKV. De Harlingers gingen nipt met 4-3 onderuit.

Fc Harlingen startte in de basis met Egbert-Jan Panbakker, Sven Dijkstra, Mateusz IJpe, Pier Zaagemans, Bas Helfferich, Youri Bouma, Frank Claasz Coockson, Nick v.d. Kooi, Remko Zandberg, Niels Vlottes en Arjan Outhuyse. Roy Dijkstra werd aangesteld als grensrechter.

Fc Harlingen begon onrustig aan het duel. Dit resulteerde al na vier minuten in de 1-0 voor MKV. Het duurde tot halverwege de eerste helft voordat fc Harlingen wat beter in de wedstrijd kwam. In de 33e minuut was er een goede aanval van de Leeuwarders. Deze werd keurig afgerond en zo stond het 2-0. Fc Harlingen kreeg de bal de eerste helft niet in het doel, maar dat lukte MKV nog wel en dus werd de ruststand bepaald op 3-0.

Aan het begin van de tweede helft kwamen Kjelt van Breeden en Jarno Attema in het veld voor Pier Zaagemans en Arjan Outhuyse. Tien minuten na rust was er een mooie aanval van fc Harlingen. De bal belandde bij Frank Claasz Coockson en die schoot de 3-1 binnen. Dit bleef het ook enige tijd, maar een kwartier voor tijd viel er weer een doelpunt voor MKV en die liep dus weer uit naar 4-1. In het laatste kwartier wisten onze jongens via Bas Helfferich en Niels Vlottes toch terug te komen naar 4-3. Met nog vier minuten op de klok begon de tijd te dringen, maar de gelijkmaker kwam niet meer.

De tweede competitiehelft van fc Harlingen 1 begint op zondag 10 februari om 14.00 uur met een thuiswedstrijd tegen Nieuweschoot.