Fc Harlingen 1 verliest laatste duel

Het vlaggenschip van de fc Harlingen heeft afgelopen zondag in en tegen Warga een zeker lijkende overwinning uit handen gegeven. Halverwege de tweede helft stonden de jongens op een riante voorsprong, maar aan het eind van de rit stonden ze met lege handen.

Fc Harlingen begon goed aan het duel. Al binnen tien minuten was er de openingstreffer toen een hoekschop van Arjan via een Wargaaster achter de doelman belandde: 0-1. Na een kwartier was daar een grote kans voor de Wargaasters. Doelman Egbert-jan werd omspeeld, maar hij kreeg hulp, want tot tweemaal toe werd er door de defensie gered op de doellijn. Na ruim een half uur kwam Jorick er in voor Jari en hij gaf niet veel later een steekpass op Patrick die de 0-2 aantekende. Vlak voor rust maakte Warga na een één-op-één de aansluitingstreffer: 1-2. Fc Harlingen ging met een goed gevoel de rust.

Fris uit de kleedkamers kreeg Remko namens fc Harlingen een levensgrote kans, maar oog in oog met de doelman faalde hij. Tien minuten na rust zorgde Sander op aangeven van Arjan voor de 1-3. Een minuut later een één-twee tussen Arjan en Remko en laatstgenoemde zorgde voor een riante 1-4 voorsprong en leken onze jongens op weg naar de winst. Echter veranderde alles hierna. Binnen acht minuten kwam Warga terug tot 3-4 en werd Jurjen met rood van het veld gestuurd na een handsbal. Wellicht wat zwaar bestraft, maar fc Harlingen moest met tien man verder. Marco kwam nog in het veld voor Arjan en Bas voor Siefko. Vijf minuten voor tijd maakte de thuisploeg vanuit een hoekschop de gelijkmaker en in blessuretijd maakte Bart Boersma namens Warga zelfs de winnende. Onvoorstelbaar, maar wel de realiteit.

Voor fc Harlingen is het zaak de koppies weer omhoog te krijgen voor de wedstrijd van zondag. Het eerste elftal van fc Harlingen start komende zondag in de eerste ronde van de nacompetitie met een uitwedstrijd in Nij Beets. Tegenstander is die middag Blue Boys. Blue Boys eindigde tweede in de vijfde klasse B en pakte de tweede periodetitel. Hierdoor krijgen ze de kans om via de nacompetitie een stapje hogerop te gaan. Aan de jongens de taak om deze missie te dwarsbomen, want als fc Harlingen wint, staan ze in de volgende ronde en zijn ze een stapje dichterbij handhaving. Het duel aan de Blauwe Kampwei in Nij Beets begint zondag om 14.00 uur.