Fc Harlingen 1 strijdend ten onder

Het eerste elftal van fc Harlingen reisde afgelopen zondag af naar het Drentse Nieuw-Roden voor de laatste uitwedstrijd van de reguliere competitie. Vol goede moed begonnen de Harlingers aan het duel waarbij doelman van dienst Egbert Jan Panbakker een aantal cruciale reddingen verrichtte.

De eerste vijftien minuten had Nieuw-Roden het betere voetbal en een aantal goede kansen op de openingstreffer, maar de Harlinger defensie stond als een huis en als de thuisploeg er wel doorheen kwam, was daar de Harlinger goalie die zijn doel schoon hield. Het waren echter de gasten die na twintig minuten de bal bij Sander Zeilmaker kregen. Hij haalde uit en zette, enigszins tegen de verhouding in, de 0-1 op het scorebord. Geen Harlinger die daar om maalde, want Harlingen bleek effectief. Binnen het half uur ging de Drentse doelman in de fout en hiervan profiteerde Jelmer Kooistra optimaal en knalde van afstand de bal in het lege doel: 0-2. Acht minuten voor rust kreeg Nieuw-Roden een hoekschop en deze werd bij de eerste paal binnengekopt: 1-2. Harlingen kwam er nog een keer uit toen Sander Zeilmaker Sjouke Bootsma voor het doel zag staan, maar deze actie werd onschadelijk gemaakt. Ook de Drentenaren kregen nog een kans, maar deze ging net naast en dus ging Harlingen met een voorsprong aan de thee.

In de tweede helft trok Nieuw-Roden al snel de stand gelijk met een prima kopbal. Harlingen liet het hoofd niet hangen en Sjouke Bootsma ging op solotour, maar zijn inzet ging voorlangs. Tien minuten na rust kwam de thuisploeg op 3-2, maar Harlingen bleef voetballen en in de zeventigste minuut leek de 3-3 op het scorebord te komen, de scheidsrechter keurde het doelpunt af vanwege vermeend buitenspel. Hierdoor bleef het spannend en kreeg Nieuw-Roden de kans om uit te lopen, deze verzuimde twee grote kansen te verzilveren. Harlingen gaf echter niet op en vijf minuten voor tijd leek de stand weer gelijk te komen, maar wederom werd deze afgekeurd vanwege buitenspel. Hierdoor bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal. In de resterende tijd werd niet meer gescoord. Harlingen had op basis van inzet absoluut een punt verdiend.

Volgende week is Harlingen vrij. Daarna zijn er nog twee thuiswedstrijden, waarvan de eerstvolgende op zondag 13 mei. Tegenstander die dag is het Leeuwarder Nicator.