Fc Harlingen 1 ruim onderuit

De zon scheen volop deze zondag en vol goede moed ging het vlaggenschip naar Damwoude voor het belangrijke duel tegen vv De Wâlden. Voor beide teams waren de belangen groot en telde alleen de winst. Fc Harlingen kwam echter van een koude kermis thuis.

Fc Harlingen startte in de basis met Egbert-Jan Panbakker, Bas Helfferich,  Siefko Jager, Patrick v.d. Waard, Jari Lemmers, Sjouke Bootsma, Frank Claasz Coockson, Jesse Mulder, Arjan Outhuyse, Martin van Andel en Remko Zandberg. Het was de thuisploeg die fel van start ging, want al na een paar minuten werd hun hoekschop van de doellijn gered en de rebound over geschoten. Siefko Jager gaf na tien minuten een lange bal. Deze werd in de zestien bij Bas Helfferich gebracht, maar zijn schot ging naast het doel. Sjouke Bootsma mocht even later aanleggen voor een vrije trap op grote afstand van het doel. Hij bracht 'm goed de zestien in, maar er stond niemand klaar om de bal binnen te koppen.

Na een half uur was er een grote kans voor de Wâlden. Of de bal nu wél of níet volledig over de lijn was, zullen we nooit weten, maar de prima leidende scheidsrechter van dienst kende geen doelpunt toe. Hierna was de grootste kans voor fc Harlingen in de eerste helft, maar met een katachtige reflex voorkwam de Wâldster doelman een treffer. Tien minuten voor rust redde Martin van Andel nog een bal van de doellijn, maar vlak voor rust gebeurde het toch. De Wâlden kreeg een hoekschop en deze werd bij de tweede paal binnen gekopt: 1-0. Een minuut later kwam fc Harlingen heel goed weg toen een afstandsschot over alles en iedereen heen stuiterde en de lat raakte, waarna de rebound werd overgeschoten. Al met al waren de gasten niet ongelukkig met de ruststand.

De laatste supporters hadden de thee nog niet op of de 2-0 stond al op het scorebord. De tweede helft liet maar één ploeg zien recht te hebben op drie punten en dat was de thuisploeg. Ze waren fysiek sterker en voetbalden makkelijker. Binnen het uur was het 4-0. Nick v.d. Kooi en Youri Bouma kwamen er nog in voor Bas Helfferich en Jari Lemmers, maar ook zij konden het tij niet keren. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 5-0. Jammer dat Nick v.d. Kooi al na en paar minuten uitviel met een blessure en fc Harlingen hierdoor het duel noodgedwongen met tien man eindigde.

Voor de Harlingers is het zaak deze wedstrijd snel te vergeten. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen titelkandidaat Oosterlittens. In de eerste ontmoeting dit seizoen speelde onze jongens een goede wedstrijd, maar werd er ongelukkig verloren. Wellicht dat het geluk zondag wél een handje helpt. Het duel op sportpark Vierkantsdijk begint zondag om 14.00 uur.