Fc Harlingen 1 ruim onderuit

Ondanks de vier gemaakte doelpunten, stond fc Harlingen 1 zondag opnieuw met lege handen na een uitwedstrijd. In Drachten stond tegen ONB na negentig minuten de eindstand 8-4 op het scorebord.

Fc Harlingen startte in de basis met: Egbert-Jan Panbakker, Siefko Jager, Frank Claasz Coockson, Sven Dijkstra, Jesse Mulder, Patrick v/d Waard, Yasin Faggouss, Nick v/d Kooi, Niels Vlottes, Martin van Andel en Remko Zandberg. De Harlingers begonnen sterk het duel, want al in de achtste minuut was er een mooie pass van Remko Zandberg op Niels Vlottes. Deze komt alleen voor de Drachtster doelman te staan en schiet Harlingen op voorsprong: 0-1. Lang kunnen de gasten er niet van genieten, want korte tijd later een aanval van ONB over links en hieruit ontstaat de gelijkmaker. Na ruim een kwartier speelde Niels Vlottes Yasin Faggouss aan, maar zijn inzet werd prima verdedigd door de Drachtster defensie. Halverwege de eerste helft kon ONB profiteren van slecht verdedigen van Harlingen en werd het 2-1. Vlak daarna een goede aanval van Harlingen die via Remko Zandberg bij Niels Vlottes terecht kwam, maar deze keer schoot hij in het zijnet. Hierna was Harlingen niet meer helemaal bij de les en liep de thuisploeg uit naar 5-1 en keek Harlingen tegen een bijna onoverbrugbare achterstand aan.

Na rust bleef Patrick v/d Waard achter in de kleedkamer en werd vervangen door Arjan Outhuyse. Harlingen was wakker geschud en kwam sterk terug. Martin van Andel veroverde de bal en gaf de bal mee aan Remko Zandberg die de 5-2 maakte. Na ruim een uur spelen was er de inmiddels ingevallen Jesse Mulder die met Remko Zandberg een aanval opzette. Deze speelde Yasin Faggouss aan in de zestien en die verkleinde de achterstand tot 5-3. Vlak daarna bracht Sven Dijkstra de stand op 5-4 en opeens was alles weer mogelijk. Een kwartier voor tijd kwam Pier Zaagemans er in voor Niels Vlottes. Of ONB was wakker geschud, of Harlingen suste in slaap, want de Drachtsters wisten in het laatste kwartier nog driemaal te scoren en bepaalden de eindstand op 8-4.

Opnieuw geen punten dus in een uitwedstrijd. Volgende week speelt fc Harlingen haar enige thuiswedstrijd deze maand. Tegenstander is dan Black Boys uit Sneek.