Fc Harlingen 1 rondt voorbereiding af

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen speelde fc Harlingen een tweetal oefenwedstrijden. In het eerste vriendschappelijk thuisduel tegen CVO uit Vrouwenparochie boekten de Harlingers een 3-1 overwinning.

Fc Harlingen 1 had in de eerste helft tegen CVO de betere kansen en dat resulteerde al snel in een 1-0 voorsprong. CVO wist even later doel te treffen en trok de stand weer gelijk. Dit duurde niet lang, want enkele seconden later was er een mooi één-tweetje tussen Ivo Wilkeshuis en Jasper de Jong, waarna eerstgenoemde fc Harlingen op een 2-1 voorsprong zette. Na verschillende pogingen op doel, zorgde Barry Hamstra vijf minuten voor rust voor de 3-1. In de tweede helft waren er nog wel een aantal kansen, maar wisten beide teams het net niet meer te vinden.

In het tweede vriendschappelijke thuisduel tegen vv Beetgum slaagde fc Harlingen er niet in om te winnen. In een van beide kanten af en toe slordig duel creëerde fc Harlingen wel kansen, maar de scherpte in de afwerking ontbrak. Halverwege de eerste helft kwamen de gasten op voorsprong. Fc Harlingen kon even later weer gelijk komen, nadat Ivo Wilkeshuis goed doorging en Remko Zandberg de paal raakte. Beetgum breidde kort daarop de voorsprong uit. Fc Harlingen kreeg nog een strafschop, maar ook deze belandde op de paal. Een minuut later kwam Beetgum door een benutte strafschop op 0-3. Een kwartier voor tijd wist Barry Hamstra het net te vinden en stond er na negentig minuten spelen de 1-3 eindstand op het scorebord.

De voorbereidingen zijn gedaan en komend weekend is de eerste ronde van de bekercompetitie. Fc Harlingen 1 speelt dan op sportpark Nylân in Leeuwarden tegen LVV Friesland. Aanvang van dat duel is 14.00 uur.