Voetbal

Fc Harlingen 1 pakt punt tegen koploper

Met een bus vol supporters was fc Harlingen op Paasmaandag afgereisd naar Bakkeveen voor de wedstrijd tegen de koploper. Fc Harlingen begon goed aan de wedstrijd en had de thuisploeg onder controle. Het was dan ook niet onverdiend toen de gasten na een klein half uur spelen op voorsprong kwam.

Op aangeven van Jasper de Jong scoorde Sander Zeilmaker de 0-1. Kort hierna probeerde Arjan Outhuyse het van afstand uit een vrije trap, maar de doelman pakte deze eenvoudig uit de lucht. Bakkeveen brak tien minuten voor de rust door, maar doelman Pieter Wesseloo reageerde alert. Vlak voor rust kregen de Harlingers nog een kans, maar dit schot ging net naast de paal.

Bakkeveen moest meer druk zetten en kwam er af en toe gevaarlijk door. Hierdoor ontstond voor fc Harlingen ruimte aan de andere kant en toen Jasper de Jong halverwege de tweede helft deze ruimte in dook, werd hij neergelegd binnen de lijnen en kon de scheidsrechter niets anders dan een strafschop geven. Een mooie kans om de voorsprong te vergroten. Remko Zandberg mist zelden vanaf elf meter, maar uitgerekend vandaag wel. In korte tijd kreeg Bakkeveen daarna twee grote kansen, maar redde Pieter Wesseloo even zo vaak. Een spannende slotfase volgde waarin fc Harlingen nog kansen kreeg om de wedstrijd definitief te beslissen en leek de drie punten mee naar huis te nemen, maar een (on)gelukkig doelpunt van Bakkeveen zorgde in de slotseconden voor een puntendeling, eindstand 1-1.

|Doorsturen

BuienradarAgenda