Fc Harlingen 1 pakt eerste punt

Het was een drukke dag zondag bij fc Harlingen. Alle senioren speelden thuis en er was een Meet & Greet tussen de jongste voetbal(st)ers en de spelers van fc Harlingen 1. Nadat de jeugd in de line-up meeliep naar de middenstip werd er iets na twee uur afgetrapt. Voor de aftrap werd begonnen met een minuut stilte ter nagedachtenis aan Frans Hoekstra. Hij overleed vorige week.

Fc Harlingen startte in de basis met: Egbert-Jan Panbakker, Siefko Jager, Jurjen Breimer, Mateusz IJpe, Yuri Riemersma, Imro Schouwenaar, Frank Claasz Coockson, Jesse Mulder, Remko Zandberg, Patrick van de Waard en Martin van Andel.

Het veld was door de vele regen nat en glad en ook de wind maakte het voetballen niet makkelijk. Omstandigheden waarmee de bezoekers uit Bakkeveen het beste om leken te kunnen gaan. In de vijftiende minuut kwam Bakkeveen op voorsprong nadat de keeper van fc Harlingen weggleed en de speler de bal simpel in het doel kon schuiven: 0-1. Vijf minuten later had fc Harlingen gelijk kunnen komen toen Frank er op rechts vandoor ging en de bal voorzette. Deze bereikte echter zijn teamgenoot niet en wellicht had hij beter zelf kunnen schieten. Halverwege de eerste helft zat de scheidsrechter van dienst plots op de grond. Na een minuut of vijf gaf hij aan weer verder te kunnen. Fc Harlingen zette vlak voor rust een mooie aanval op en deze verdiende een doelpunt. Echter meende de grensrechter van de gasten dat fc Harlingen buitenspel stond en werd de aanval onterecht afgefloten.

In de rust bleek de scheidsrechter het duel niet te kunnen hervatten en werd er een andere scheidsrechter opgetrommeld. Willem Jan Kimp was bereid de tweede helft te leiden. Rond half vier kon er weer worden afgetrapt en was fc Harlingen direct gevaarlijk. Een hoekschop kon nog door de doelman over de lat worden getikt, maar vijf minuten later was het raak. Imro Schouwenaar probeerde het vanaf een meter of dertig en zag de bal tussen de lat en de keeper in het doel belanden: 1-1. Na de gelijkmaker ging fc Harlingen beter voetballen en had kans op meer. Tetze Helvrich en Bas Helfferich werden nog ingebracht voor Yuri en Siefko. De thuisploeg was een paar keer dicht bij een doelpunt, maar wist het net niet te vinden. Dat lukte Bakkeveen wel, dacht men, maar er werd een overtreding op de Harlingen doelman geconstateerd en dus bleef de stand gelijk. Martin werd nog vervangen door Nick van der Kooi. Beide ploegen kregen nog kansen op de winnende treffer, maar na negentig minuten was de eindstand 1-1.

Op basis van de tweede helft had fc Harlingen meer verdiend, maar gezien de hele wedstrijd is een gelijkspel misschien ook wel de juiste balans. Volgende week reist het elftal af naar Midsland voor het duel tegen sc Terschelling.