Fc Harlingen 1 onderuit op Terschelling

Zondag is fc Harlingen 1 er niet in geslaagd punten mee te nemen naar de vaste wal. De wedstrijd op Terschelling werd met 3-1 verloren.

Het was een miezerige, regenachtige middag toen sc Terschelling en fc Harlingen rond half drie aftrapten. Fc Harlingen startte deze middag in de basis met: Peter Wesseloo, Youri Bouma, Stefan Adema, Jens van Sluis, Ivo Wilkeshuis, Jarno Attema, Mateusz IJpe, Bas Helfferich, Arjan Outhuyse, Remko Zandberg en Jasper de Jong. Op de bank begonnen Egbert-Jan Panbakker, Jeep Outhuyse, Max Nijenhuis en Nils Podt.

Ondanks dat fc Harlingen in de beginfase het balbezit had, was het de thuisploeg die enigszins tegen de verhouding in al na vijf minuten op voorsprong kwam. Direct bij de eerste keer dat Terschelling voor het doel van Pieter Wesseloo kwam, ging de bal (on)fortuinlijk over de doellijn en dus 1-0 voor de thuisploeg. Lang kon men echter niet genieten van de voorsprong, want bijna vanaf de aftrap gaf Bas Helfferich vanaf links de bal voor op Jasper de Jong en hij schoot beheerst de 1-1 tegen de touwen.

Kort daarop stuurde Ivo Wilkeshuis Bas Helfferich de diepte in, maar zijn voorzet ging voorlangs. Het optreden van Bas Helfferich duurde maar een half uur, want bij een ongelukkige botsing raakte hij geblesseerd en kon helaas niet verder. Voor hem kwam Nils Podt in het veld. Vlak voor rust kreeg Arjan Outhuyse nog een goede kans op een voorsprong. De eilander doelman wist zijn inzet met wat moeite te keren. Zo gingen de ploegen met een gelijke stand de rust in.

Na de pauze kwam fc Harlingen wat meer onder druk van Terschelling te staan. Dat resulteerde vijf minuten na rust in een schot dat door de alerte doelman Pieter Wesseloo over het doel kon worden getikt. Max Nijenhuis en Jeep Outhuyse werden nog in het veld gebracht voor Jarno Attema en Jens van Sluis. Mede door de wind en het natte veld werd het spel er niet veel beter op. Passes kwamen moeilijker aan en veel ballen werden over de zijlijnen gewerkt en men probeerde het geregeld met lange ballen. In het laatste kwartier trok de thuisploeg de winst naar zich toe en bepaalde de eindstand op 3-1.

Komende zondag speelt fc Harlingen thuis tegen het voor hun onbekende Zevenhuizen. Dan zijn er weer drie punten die verdienen die de jongens graag in eigen huis houden.