Fc Harlingen 1 onderuit in Bolsward

Het elftal van trainer Gerrie Schouwenaar hoefde afgelopen zondag maar een korte afstand te overbruggen voor het duel tegen sc Bolsward. Waar fc Harlingen het in het verleden moeilijk had tegen Bolsward bleek dat ook zondag het geval. De thuisploeg was de betere en de punten bleven dan ook niet onverdiend in de Hanzestad.

Bij fc Harlingen was Mateuz IJpe weer terug in de basis en door de afwezigheid van Patrick v.d. Waard stond Youri Bouma achterin. Iets na half drie werd er afgetrapt, waarna een minuut lang niet werd gevoetbald als statement tegen racisme. De eerste keer dat fc Harlingen bij het Bolswarder doel kwam, was het direct raak. Een hoekschop van Arjan Outhuyse daalde precies op tijd. Dit verraste de doelman die de bal in het doel stompte, waardoor fc Harlingen al binnen tien minuten op 0-1 stond.

Het eerste schot van Bolsward ging niet ver naast het doel. Fc Harlingen kwam wel op de vijandelijke helft, maar kon niet echt gevaarlijk worden voor het doel. Iets wat de thuisploeg wel een aantal keren lukte, maar mede door doelman Egbert-Jan Panbakker bleef fc Harlingen de voorsprong vast houden. Enkele minuten voor het rustsignaal wist Bolsward dan toch het net te vinden en dat was op dat moment ook verdiend: 1-1.

Na rust kwam Tetze Helvrich in het veld voor Martin van Andel. De thuisploeg zette druk, maar de eerste poging werd nog onschadelijk gemaakt. Bas Helfferich werd ingebracht voor Youri Bouma. Na een klein uur spelen kwam Bolsward op voorsprong. In een dunbevolkt strafschopgebied stond iedereen van fc Harlingen naar elkaar te kijken wie de bal zou weg werken, waarop Bolsward uithaalde en doel trof: 2-1. Binnen een kwartier liep men uit naar 4-1 en was de wedstrijd gespeeld. Een kwartier voor tijd kwam Pieter Wesseloo er in voor Bas Helfferich die ongelukkig viel en hij bepaalde in de slotfase de eindstand op 4-2.

Fc Harlingen eindigde het duel met tien man, nadat ook Fabian Donderwinkel geblesseerd uitviel en er al drie keer was gewisseld. Fc Harlingen zal toch weer eens drie punten moeten halen. Misschien lukt dat zondag thuis tegen het Drachtster ONB.