Fc Harlingen 1 naar finale play-offs maar verliest eerste wedstrijd

Onder toeziend oog van het massaal toegestroomde publiek heeft fc Harlingen 1 zich vorige week donderdagavond dankzij een ruime zege geplaatst voor de finale van de play-offs om promotie naar de 3e klasse. Op sportpark Vierkantsdijk werd tegenstander De Blesse met 5-0 naar huis gestuurd. Fc Harlingen ging zich opmaken voor de finale van de play-offs voor promotie naar de 3e klasse. Tegenstander in deze finale is Wilper Boys en afgelopen zondag speelde fc Harlingen als eerste een thuiswedstrijd.

Onder luid applaus kwamen de spelers het veld op. En net als in de wedstrijd tegen De Blesse viel ook nu binnen vijf minuten het eerste doelpunt voor fc Harlingen. De Harlingers bleven kansen creëren, want tien minuten later kon Remko Zandberg alleen op de keeper af maar die kwam op tijd zijn doel uit en voorkwam daarmee de tweede treffer. Halverwege de eerste helft wisten De Wilper Boys de gelijkmaker te forceren. De gasten waren inmiddels wakker geworden en kwamen nog een aantal keren gevaarlijk dichtbij het doel van Pieter Wesseloo, maar hij redde een aantal keren knap. Het spel bij de thuisploeg werd wat slordiger en de gasten werden sterker en wisten vijf minuten voor rust dan ook op voorsprong te komen: 1-2. Aan de andere kant, kwam Jasper de Jong door de verdediging heen en leek binnen de beruchte lijnen naar de grond te worden getrokken, maar de scheidsrechter van dienst was resoluut en kende geen strafschop toe. Vlak voor de thee kreeg fc Harlingen nog een kans op de gelijkmaker. Arjan Outhuyse nam een vrije trap die door Stefan Adema werd verlengd, waarna Mateusz IJpe de bal voor het inkoppen had, maar de doelman stond in de weg.

Het was duidelijk dat fc Harlingen op zoek moest naar de gelijkmaker en ging dat in de tweede helft dan ook, maar had het geluk niet aan haar zijde. Kansen voor Arjan Outhuyse en Remko Zandberg belandden in het zijnet of net over het doel. Fc Harlingen hield de druk naar voren en dat resulteerde vaker dan eens in een hoekschop, maar de Wilper defensie had hier telkens een antwoord op. Allard Hoekstra deed ook een poging, maar zag zijn schot geblokt worden. Pieter Wesseloo trad nog handelend op bij een inzet van Wilper Boys. Sander Zeilmaker had ook de gelijkmaker op zijn schoen, maar de voet van de Wilper doelman voorkwam dat. Er leek niet meer gescoord te worden, maar een miscommunicatie in de Harlinger defensie leidde de 1-3 in.

Zo moet fc Harlingen aanstaande zondag dus in De Wilp een 1-3 achterstand zien goed te maken. Onmogelijk is dat zeker niet, maar makkelijk zal het ook zeker niet worden. De winnaar over beide duels speelt volgend jaar in de 3e klasse. Voor fc Harlingen zou dat promotie opleveren, voor de Wilper Boys handhaving. De wedstrijd op Sportpark De Wilper Boys begint om 14.00 uur en alle steun vanuit Harlingen is welkom.