Fc Harlingen 1 naar finale play-offs

Fc Harlingen 1 heeft zondagmiddag in Nij Beets dankzij een overwinning op Blue Boys de finale van de play-offs bereikt. Na negentig minuten was de eindstand 1-2. Fc Harlingen startte in de basis met Egbert-Jan Panbakker, Siefko Jager, Mateuz IJpe, Patrick v.d. Waard, Bas Helfferich, Frank Claasz Coockson, Jesse Mulder, Jari Lemmers, Arjan Outhuyse, Sander Zeilmaker en Remko Zandberg.

Fc Harlingen begon goed aan de wedstrijd, want Arjan en Remko kregen al vrij snel een goede kans, maar vonden beiden het net niet. Een goede actie van Remko op Jesse  werd jammer genoeg afgevlagd voor buitenspel en toen Bas het van afstand probeerde, zeilde zijn schot naast het doel. Halverwege de eerste helft liet fc Harlingen Blue Boys wat meer komen. Een voorzet van de thuisploeg werd goed de zestien in gegeven, maar werd naast gekopt. Niet veel later kwam een hoekschop van Blue Boys gevaarlijk voor het doel, maar daar stond Mateusz op de juiste plek om de bal weg te koppen. Vijf minuten voor de rust werd opnieuw een prima aanval van fc Harlingen onschadelijk gemaakt. Doelman Egbert-Jan moest nog gestrekt naar de hoek om een achterstand te voorkomen. Er werd de eerste helft dus niet gescoord en dus stond de beginstand ook bij aanvang van de tweede helft op het scorebord.

De thuisploeg kwam gevaarlijk uit de kleedkamers, want de eerste drie schoten gingen naast of over het doel. Fc Harlingen wisselde en Yorick Ypma kwam er in voor Jari. Na een uur spelen was er een miscommunicatie in de Harlinger defensie. Blue Boys kon vrij doorlopen naar het doel en de 1-0 was een feit. Direct na de aftrap leek de stand weer gelijk te worden, maar het schot van Bas knalde via de onderkant van de lat het veld weer in en leverde slechts een hoekschop op. Jesse werd vervangen door Nick v.d. Kooi. In de 75e minuut kreeg fc Harlingen een hoekschop. Deze belandde perfect op het hoofd van Mateuz en die kopte de 1-1 tegen de touwen. Er zou nog een hectische slotfase volgen. Tien minuten voor tijd kwam fc Harlingen op voorsprong en daar waar elke Harlinger juichte, keurde de leidsman het doelpunt af vanwege (zoals hij zelf zei) gevaarlijk koppen. De tijd begon te dringen, maar fc Harlingen bleef voetballen. Opnieuw een prima aanval van fc Harlingen en de kopbal van Sander was goed, maar de doelman redde met een katachtige safe. Vier minuten voor het eindsignaal kreeg fc Harlingen een strafschop vanwege vasthouden in de zestien. Remko faalde niet vanaf elf meter en zette fc Harlingen op een verdiende voorsprong. Blue Boys kreeg nog een goede kans op de gelijkmaker, maar de kopbal ging over. Na het laatste fluitsignaal was er bij fc Harlingen opluchting en blijdschap.

Fc Harlingen staat in de finale van de play-offs. Bij winst handhaaft men zich in de vierde klasse. De finale zal Pinkstermaandag gespeeld worden op neutraal terrein. Tegenstander is dan de vv Balkbrug uit Overijssel.