Fc Harlingen 1 koploper na winst op Blue Boys

Zondag speelde fc Harlingen 1 in Nij Beets de wedstrijd tegen de kampioen uit de 5e klasse van vorig seizoen: Blue Boys. In een wedstrijd die pas eindigde 'toen het bijna donker was' en waarin fc Harlingen de wedstrijd met negen man eindigde, pakte de havenstedelingen alsnog de volle buit. Mede door het gelijke spel van Zevenhuizen staat fc Harlingen nu alleen aan de top van ranglijst.

Fc Harlingen startte in de nieuwe rode uit-tenues met Jesse Jaasma in het doel. Ivo Wilkeshuis, Marco de Boer, Youri Bouma en Martijn Homminga completeerden de defensie. Frank Claasz Coockson, Mateusz IJpe en Kevin Hoekstra bewaakten het middenveld en tenslotte stonden Remko Zandberg, Allard Hoekstra en Sander Zeilmaker voorin.

De eerste helft was vooral eenrichtingsverkeer naar het doel van Blue Boys. Gelukkig duurde het niet zo lang als vorige week, want na een half uur was het Sander Zeilmaker die de score opende voor fc Harlingen: 0-1. Zo'n vijf minuten later wist hij op aangeven van Remko Zandberg al de 0-2 op het scorebord te zetten.

Blue Boys kwam ook een keer richting het Harlinger doel en daar stond de verdediging even niet op te letten waardoor de thuisploeg de aansluitingstreffer vond: 1-2. Fc Harlingen had voor rust nog een buitenkansje om op 1-3 te komen vanaf elf meter. Sander Zeilmaker koos een hoek, maar helaas voor hem koos de doelman dezelfde hoek en kon de bal uit de hoek tikken.

Na rust begon fc Harlingen met dezelfde elf namen als voor de rust. Het enige wat men zichzelf kon verwijten was dat de voorsprong niet groter werd, want kansen waren er, maar doelpunten bleven uit. Twintig minuten voor tijd moest fc Harlingen met tien man verder toen Allard Hoekstra tegen zijn tweede gele kaart opliep en de kleedkamer kon opzoeken. Aaron Bouwhuis en Imro Schouwenaar werden nog gebracht voor Kevin Hoekstra en Frank Claasz Coockson. Een arbitrale blunder zorgde ervoor dat de Harlingers zelfs met negen man verder moesten na een dubieuze rode kaart voor Remko Zandberg. Zijn tegenstander trapte na, maar vreemd genoeg krijgt die niets en wordt Remko de rode kaart getoond. Waar is de VAR als je die nodig hebt? Die had de scheidsrechter beslist op andere gedachten gebracht. Maar zelfs met twee man meer kon Blue Boys nauwelijks iets creëren en het was zelfs fc Harlingen dat de 1-3 maakte. Het was Sander Zeilmaker die deze keer vanaf elf meter wel het doel trof en de eindstand op 1-3 zette. Ook de extra speeltijd van ongeveer een kwartier bracht geen verandering meer in de stand.

Volgende week speelt fc Harlingen een thuiswedstrijd. Dan komt het elftal van Warga op bezoek. De aftrap is dan om 14.00 uur.