Fc Harlingen 1 en sc Terschelling in evenwicht

Op de ochtend na de Visserijdagen stond voor fc Harlingen 1 de eerste wedstrijd in de bekercompetitie op het programma. Tegenstander was sc Terschelling. Ondanks het voor fc Harlingen ongebruikelijke vroege tijdstip waren er toch redelijk wat supporters vroeg hun bed uitgekomen om het elftal aan te moedigen.

Bij fc Harlingen stonden er ten opzichte van vorig seizoen een aantal nieuwe namen op het wedstrijdformulier. Zo verdedigde Jesse Jordan Jaasma het doel en begonnen verder Youri Bouma, Jens van Sluis, Frank Claasz Coockson, Ivo Wilkeshuis, Mateusz IJpe, Remko Zandberg, Reinier v.d. Stap, Wessel Roorda, Kevin Hoekstra en Marco de Boer in de basis. Op de bank namen Aaron Bouwhuis, Jarno Attema, Jelte Kroes, Allard Hoekstra, Robin Zandberg en Pieter Wesseloo plaats. Het was rond kwart voor twaalf toen scheidsrechter Draaijer het beginsignaal gaf voor deze sportieve ontmoeting.

Het zat fc Harlingen niet echt mee in de beginfase want het waren de gasten die in de zesde minuut al op voorsprong kwamen na onoplettendheid in de Harlinger defensie. Vijf minuten later was er een goede kans voor Terschelling, maar de Harlinger doelman kwam goed zijn doel uit en redde fraai. De thuisploeg kreeg ook heus mogelijkheden om te scoren, zo bereikte een voorzet van Remko Zandberg de vrijstaande Reinier v.d. Stap, maar hij zag zijn inzet net naast het doel verdwijnen. Een combinatie tussen Remko Zandberg en Marco de Boer werd goed uitgevoerd, maar het schot op doel werd uitstekend gekeerd door doelman Van Rees van Terschelling. Na ruim een half uur spelen werd Remko Zandberg de diepte in gestuurd, maar kreeg een schop binnen de beruchte lijnen en dus werd het een strafschop voor fc Harlingen. Jens van Sluis ging achter de bal staan maar de doelman koos dezelfde hoek als Jens en keerde de bal voor de lijn. Terschelling speelde vaker op de helft van fc Harlingen dan andersom en dus had Harlingen het moeilijk.

Met nog vijf minuten tot de rust mocht fc Harlingen een vrije trap nemen op 'randje zestien'. De doelman keerde de bal, maar deze viel voor de voeten van de zojuist ingevallen Jarno Attema en hij tekende voor de 1-1.

Na rust had fc Harlingen meer de bal en kreeg het ook kansen om op voorsprong te komen maar na een klein uur spelen liep de thuisploeg toch weer achter de feiten aan toen Terschelling opnieuw op voorsprong kwam. Met nog twintig minuten op de klok mocht fc Harlingen het opnieuw vanaf elf meter proberen. Remko stond niet meer in het veld en dus mocht Wessel Roorda het proberen. Hij schoot hard en strak door het midden, maar ook hij wist de doelman hiermee niet te verrassen. Fc Harlingen bleef in de slotfase de druk erop houden, waardoor de gelijkmaker toch nog kwam. Reinier v/d Stap kreeg een bal op maat, speelde een paar man om en schoot beheerst binnen. Eindstand 2-2.

Zondag speelt fc Harlingen de tweede bekerwedstrijd in Leeuwarden. Tegenstander is dan de kampioen van vorig seizoen: MKV'29.