Fc Harlingen 1 doet zichzelf tekort

Afgelopen zondag moest het vlaggenschip van fc Harlingen een dure nederlaag incasseren tegen directe concurrent Black Boys. Na negentig minuten stond er een 3-1 eindstand op het bord.

Fc Harlingen startte in de basis met: Egbert-Jan Panbakker, Bas Helfferich, Siefko Jager, Patrick v/d Waard, Jari Lemmers, Frank Claasz Coockson, Arjan Outhuyse, Martin van Andel, Yassin Faggouss, Jesse Mulder en Remko Zandberg.

Op een winderig sportcentrum Schuttersveld werd zondag iets na twee uur afgetrapt voor toch wel een belangrijk duel tussen Black Boys en fc Harlingen. De havenstedelingen speelden de eerste helft met de wind mee. Hoewel dit makkelijker lijkt dan met tegenwind produceerden de jongens de eerste helft niet één schot op doel. De Snekers werden aan de andere kant eenmaal écht gevaarlijk, maar de bal bleef met wat kunst en vliegwerk uit het doel. Men ging dus rusten met de beginstand.

Na de pauze speelde de thuisploeg met de wind mee en zij gingen daar beter mee om dan de Harlinger jongens, want nog geen minuut na de thee was het eerste schot op doel raak en stond het 1-0. De Harlinger goalie kreeg het nu ook drukker, maar kon niet voorkomen dat de Snekers al snel op 2-0 kwamen. Een derde treffer werd voorkomen, doordat Jari Lemmers een bal van de doellijn redde. Na een klein uur reageerde de Sneker doelman alert op een schot van Arjan Outhuyse.

Hierna kwamen Nick v/d Kooi en Mateusz IJpe in het veld voor Martin van Andel en Siefko Jager. Een kwartier voor tijd liep Black Boys uit naar 3-0 en leek de wedstrijd beslist. Jesse Mulder werd nog gewisseld voor Jarno Attema en laat dat nou degene zijn die de eerstvolgende goed opgezette Harlinger aanval beloonde met een prachtig doelpunt: 3-1. In het laatste kwartier kwamen beide clubs niet meer tot scoren.

Zondag weer een nieuwe kans. Dan staat er voor onze jongens weer een thuiswedstrijd op de rol. Tegenstander is dan Surhuisterveen.