Voetbal

Familieweekend fc Harlingen

Bijna is het weer zover. Het familieweekend bij fc Harlingen. Een jaarlijks terugkerend 3-daags evenement welke boordevol activiteiten, gezelligheid en muziek staat voor jong en oud. Maar het weekend is natuurlijk ook bedoeld om het seizoen feestelijk mee af te sluiten. Kampioenen worden nog even extra in het zonnetje gezet, er is voetbal voor jong en oud en tijdens het lopend buffet kan er onder het genot van een hapje en een drankje nog even heerlijk nagepraat worden. Ze bieden dit jaar een vullend programma met daarin vele artiesten en activiteiten, waarvan de organisatie weet dat ze bij een ieder in de smaak zullen vallen.

Vrijdag 14 juni 2019 wordt het startsein gegeven voor het familieweekend. Na het openingswoord van voorzitter Nico Beuker wordt het startsein gegeven voor het ‘Ouwe Seunen’ toernooi van het Walking Football. Dit is een nieuwe voetbalvorm bij fc Harlingen voor 60-plussers die op hun oude dag nog lekker actief bezig willen zijn. De groep is in maart 2018 begonnen bij fc Harlingen en zij zullen het in kleine partijtjes op gaan nemen tegen diverse clubs vanuit Friesland. Uiteraard met de nodige Harlinger humor.

Maar ook de zeskamp is dit jaar weer terug. De zeskamp is een sportief spel, waarbij meerdere teams tegelijk verschillende onderdelen spelen. In een roulatie schema worden alle zes de spellen gespeeld en de teams bestaan uit vijf personen. De bedoeling is dat elk spel in een bepaalde tijd gespeeld wordt. Aan de hand van een puntentelling rolt er uiteindelijk een winnend team uit de bus. De vrijdagavond wordt afgesloten met Boaz en Roel.

Zaterdag 15 juni 2019 begint de dag om 10.00 uur met… voetbal uiteraard. In 4×4 partijtjes wordt er door de jeugd t/m JO15 gevoetbald en er wordt gestreden om de penalty bokaal. Vanaf 13.00 uur is het de beurt aan de senioren (JO17+). Na deze wedstrijden van 7x7 zijn de senioren aan de beurt om te laten zien wie er dit jaar met de ‘penalty killer’ wisselbokaal naar huis gaat.

Vanaf 16.30 uur zal het lopend buffet, met mede werking van Pizzeria Pompeï, geopend worden voor de mensen die zich hiervoor op hebben gegeven. Niemand minder dan Wiebe en Wijtze zorgen voor de muzikale ondersteuning. De Harlinger band Op Sien Plaats zal zorgen voor een feestelijke afsluiting van de avond. Al twaalf jaar een begrip binnen en buiten Harlingen. Een band dat altijd een leuke en gezellige sfeer weet te creëren en muziek heeft voor jong en oud.

Zondag 16 juni vanaf 11 uur wordt er door jong en oud gekaatst en zal de prijsuitreiking rond de klok van 18.00 uur zijn. Kortom: fc Harlingen maakt zich op voor nog een laatste weekend vol gezelligheid, sport en spel. Mis het niet.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda