Voetbal

Familiefeest Zeerobben sterk terug na lockdown

Na twee troosteloze Coronajaren mocht en kon het weer: de seizoensafsluiting in de vorm van de Familiedagen. En wat hadden ze er bij Zeerobben een zin in en wat hebben ze er weer een echt familiefeest van weten te maken. Het voelde ook een beetje als herontdekken, terug naar de tijd dat Zeerobben als eerste vereniging in onze regio de seizoensafsluiting in de vorm van een familiedag introduceerde. Het bleek destijds al direct te passen binnen de cultuur van de club en te voorzien in een behoefte: met z’n allen als groen-witte familie het seizoen feestelijk afsluiten en de zomerstop inluiden. En zoals dat gaat als je succes hebt, kreeg het idee alom in de regio navolging, ook toen Zeerobben er een tweede dag/avond aan koppelde door op de vrijdagavond te beginnen met een heuse kaatspartij. 

Het programma was dit jaar niet veel anders dan voorheen en het goede gevoel was na twee jaren van afwezigheid ook meteen weer terug. De kaatspartij op vrijdagavond was al weken van tevoren “uitverkocht”. Mensen hadden er duidelijk zin in, ongetwijfeld mede gestimuleerd door de vele successen van diverse Zeerobkes tijdens het Lanenkaatsen. Dat het fanatisme en de lol de kwaliteit duidelijk overstemden deed de sfeer en saamhorigheid alleen maar goed. Iedereen kaatste drie partijen en deed zich tussen de rondes tegoed aan al hetgeen het horecateam weer had klaargemaakt. Livemuziek van Dirk Kracht erbij en dan weet je het wel. Een heerlijke avond en geslaagde aftrap van het weekend. Kaatsdirecteur Sybold de Boer kon tevreden zijn. 

 

In de ochtenduren op de zaterdag vond weer het traditionele Bode toernooi voor de jongste jeugd plaats. Veel deelname, alle spelers en speelsters gelijkwaardig verdeeld door het organisatiekoppel Richard en Ester de Bruin-Waaijer. Een hele klus, zeker ook vanwege de last minute wijzigingen die zich altijd weer voordoen, maar ze slaagden cum-laude. Jammer dat de slotfase een beetje werd overschaduwd door wat regen, maar het kon de pret verder niet drukken. De prijsuitreiking werd gewoon naar binnen verplaatst en daar mocht kleindochter Meike van oud (jeugd-)voorzitter Iede Bode de prijzen uitreiken. Mooi dat de nieuwe generatie dit ook weer kan voortzetten als eerbetoon aan haar opa, wiens naam voor eeuwig verbonden zal blijven aan deze familiegebeurtenis. 

 

De regen zette ook door tijdens de Tinus Booij penalty bokaal, alweer een evenement waar de naam van een clubicoon aan verbonden is. Mooi ook dat Gre Booij als weduwe van Papa Tinus Booij nog ieder jaar aanwezig kan zijn om de bokaal uit te reiken. Voor het eerst was de microfoon hierbij in handen van gebroeders Yildiz en zij deden dat op de voor hun zo karakteristieke manier. Veel humor en zelfspot dus. Winnaar Million Teklay heeft Tinus Booij nooit gekend, maar ooit komt er een moment dat hij zich zal realiseren dat hij met het winnen van deze bokaal voor eeuwig is gekoppeld aan één van Zeerobbens meest geliefde clubiconen. Zo zie je maar weer: familietradities gaan generaties lang mee.

 

Toen de zon weer doorbrak kon het gekostumeerde kleinveldtoernooi van start. Gewoon even lekker met elkaar ballen, meer dan dat is het eigenlijk niet. Behalve als je jezelf ook nog eens verkleed in een fraai, maar bepaald niet luchtig kostuum. En die waren er natuurlijk weer bij, de fantasie en creativiteit kende weer geen grenzen en de zweterigheid die daarvan het gevolg was, werd voor lief genomen. Genoeg vocht aanwezig op het terras om voor compensatie te zorgen. Ook nu weer livemuziek erbij, deze keer door Marco ten Cate. Vele vrijwilligers droegen bij aan het welslagen van dit centrale deel van het weekend, maar de namen van Esmé Torenbeek en Dennis Schoot mogen in deze gewoon niet onvermeld blijven. Hulde! Hierna was het tijd voor de Champions Battle.  

 

Zoals de dag als gebruikelijk begon voor de jongste jeugd, was het vooral de wat oudere jeugd die tot in de kleine uurtjes als laatsten aan de beurt was tijdens het optreden van DJ (KP) Vivaro. Waar was dat feestje? Nou dat was op De Robbenplaat hoor.

 

En zo kwam iedereen aan zijn/haar trekken tijdens dit weer als vanouds geslaagde clubfeest. Het seizoen 2021/2022 zit erop. Zeerobben gaat een paar weken zomerstop tegemoet en komt terug als begin augustus de voorbereidingen alweer starten op een nieuw seizoen vol sportieve uitdagingen. Fijne vakantie en tot dan.

|Doorsturen

BuienradarAgenda