Sport

Excelsior verliest van Rinsumageest

Het viertal van Excelsior speelde dinsdag in eigen huis de return tegen het viertal van Rinsumageest. Na ruim drie en een half uur bleken de gasten met een ruime zege huiswaarts te keren.

Excelsior begon niet slecht aan de partijen, maar stond uiteindelijk met lege handen. Dick Bekkema kruiste de degens tegen Age Zwaagstra. Beide heren wisten de damlijn te bereiken, maar in het eindspel raakte Dick zijn dam kwijt en moest opgeven. Elle van Keimpema kwam halverwege zijn partij een schijf achter tegen Hendrik Zwaagstra. Laatstgenoemde kwam hierdoor sterker te staan en pakte de volle winst. Suzanne de Jong begon sterk tegen Reino Joustra. Ondanks een opgebouwde voorsprong kon ze niet voorkomen dat Reino de overkant bereikte. Suzanne kon het tij niet meer keren en gooide de handdoek in de ring. Klaas van Keimpema redde de eer enigszins voor Excelsior. In zijn partij tegen Klaas de Vries gaven beide elkaar geen centimeter ruimte. Na een lange avond voeren beide de veilige remisehaven in. Excelsior leed haar grootste nederlaag van dit seizoen: 1-7.

Aanstaande dinsdag speelt Excelsior haar laatste wedstrijd. Dan komt Heerenveen/Mildam op bezoek. 

 

Op dinsdag 10 maart is er een open sneldamavond. Hierbij zijn alle (oud-)leden en huisdammers welkom. De bedenktijd is dan tien minuten per persoon per partij. De groepen worden ingedeeld op sterkte. Aanmelden is kosteloos en niemand gaat met lege handen naar huis. Opgeven kan tot zondag 8 maart via damclubexelsiorharlingen@gmail.com.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda