Sport

Excelsior verliest nipt van DCF

Het viertal van Excelsior heeft in de achtste ronde van de provinciale competitie de kans op een punt tegen titelkandidaat DCF in de slotfase laten liggen. 

 Elle van Keimpema nam in zijn partij tegen Wiebe de Boer genoegen met een puntendeling. In de analyse na afloop bleek dat de Boer de winst voor het grijpen had, maar dit over het hoofd zag.

Klaas van Keimpema moest halverwege zijn partij tegen Rinze Visser materiaal offeren om ruimte te creëren. Dit pakte niet in zijn voordeel uit en uiteindelijk moest hij de handdoek in de ring gooien.

Dick Bekkema speelde een prima partij tegen Hans Klijnsma. Beide spelers zagen geen winstkansen, waardoor ook hier de punten werden gedeeld. Hiermee stond de tussenstand op 2-4 op het scorebord en zou Excelsior haar eerste punt pakken bij een zege van Marco Bekema.

Deze speelde tegen Wietse Vonk één van zijn sterkste partijen van het seizoen. Hij leek lange tijd de volle buit te pakken, maar maakte één fout in het eindspel waardoor ook zijn opponent een doorbraak forceerde. Ook deze partij eindigde zonder winnaar, waardoor Excelsior een kleine 3-5 nederlaag moest incasseren.

 

De laatste twee rondes speelt Excelsior ook een thuiswedstrijd. De eerstvolgende is op dinsdag 25 februari. Dan komt het viertal van Rinsumageest op bezoek in de Koegelbult.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda