Sport

Excelsior trekt aan kortste eind

Het viertal van Excelsior speelde afgelopen donderdag een uitwedstrijd voor de provinciale competitie in en tegen Opeinde. Na een spannende avond trok Excelsior aan het kortste eind en verloor nipt met 5-3. 

Het begon voor Excelsior goed. Dick Bekkema leek op een remise af te gaan tegen Peter Meijer, maar deze laatste vergaloppeerde zich in het eindspel. Hierdoor kon Dick doorlopen naar dam en toch nog de volle winst pakken. Ook Marco Bekema startte goed tegen Hans Scholte. Toen Marco dacht schijfwinst te boeken, bleek hier een venijnige combinatie achter weg te komen. Hiermee haalde zijn tegenstander een ruime voorsprong en gooide Marco de handdoek in de ring: 2-2. Elle van Keimpema zette een puike prestatie neer door een remise te behalen tegen de op papier veel sterkere Eake Roosma. Beide heren maakten geen fout, waardoor er met 3-3 op het scorebord kwam en met nog één partij bezig was alles nog mogelijk. Teamleider Klaas van Keimpema kwam helaas net tekort tegen Hero Kort en hierdoor moesten de Harlingers een nipte 5-3 nederlaag incasseren.

De volgende ronde staat gepland op dinsdag 19 februari. Dan speelt men thuis tegen Rinsumageest.

 

Tijdens de clubavond op dinsdag werden er weer drie rondes voor de rapidcompetitie gespeeld. Drie partijen in een versneld speeltempo. Hieronder de uitslagen daarvan:

Ronde 3

M. Bekema-N. Poelsma                           2-0

D. Bekkema-K. van Keimpema             1-1

J. Huizenga-E. van Keimpema              1-1

K. Vrieswijk-J. Stelwagen                      1-1

Ronde 4

E. van Keimpema-K. Vrieswijk            0-2

K. van Keimpema-J. Huizenga              2-0

N. Poelsma-D. Bekkema                         0-2

J. Stelwagen-K. de Vries                         1-1

Ronde 5

K. de Vries-N. Poelsma                           2-0

D. Bekkema-M. Bekema                         2-0

K. Vrieswijk-J. Huizenga                       2-0

J. Stelwagen-K. van Keimpema            2-0

 

|Doorsturen