Sport

Excelsior start met kleine nederlaag

In de tweede ronde van de provinciale competitie speelde Excelsior afgelopen dinsdag haar eerste wedstrijd. Vanwege het oneven aantal teams was Excelsior de eerste ronde vrij. Tegenstander Opeinde had de eerste wedstrijd met een klein verschil gewonnen. 

Excelsior komt uit in de 2e klasse B en vorig seizoen waren de teams aan elkaar gewaagd. Captain Klaas van Keimpema besloot tegen Eake Roosma een afruil te plaatsen in het middenveld. Hierdoor ontstond een heus slagveld waar hij onvoordelig uitkwam. Deze achterstand kon hij niet meer goed maken en zo pakte Opeinde de voorsprong.

Suzanne de Jong debuteerde in het viertal. Tegen Arend Wester leek haar opponent al vrij snel door te breken, maar dit wist ze, ten koste van een schijf, te voorkomen. Hierna maakte ze het Wester nog knap lastig. Pas in het eindspel liep ze in de val en bouwde Opeinde de voorsprong uit naar 0-4.

Elle van Keimpema speelde een sterke partij tegen Hielke Scholte. Hij voerde een fraaie damslag uit, waarna Scholte opgaf en Excelsior terug kwam tot 2-4.

Dick Bekkema en Hero Kort waren tenslotte ook nog in een spannende strijd verwikkeld. Beide mannen gaven elkaar geen centimeter ruimte en nadat beide een doorbraak naar de damlijn hadden gevonden, werden de punten gedeeld. Zo kwam de eindstand van 3-5 op het scorebord.

Een kleine nederlaag dus voor Excelsior die vol goede moed uitkijkt naar de volgende wedstrijd. Die is op donderdagavond 21 november tegen Damcombinatie Fryslân.

 

Overige uitslagen:

J. Stelwagen- M. Bekema 2-0 (onderlinge)

R. Postma- K. de Vries 0-2 (verrassing)

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda