Sport

Excelsior nipt onderuit tegen Opeinde

HARLINGEN - Het viertal van Excelsior speelde dinsdag in de tweede ronde van de provinciale competitie in speelzaal de Koegelbult tegen het viertal van Opeinde. Aan het eind van de avond stond het 3-5.

 

Marco Bekema had na vorige week de nodige frisse moed verzameld. Tegen Rika van Leeuwen had hij het moeilijk en toen de deur op een kier ging, sloeg zijn opponent toe en stond Excelsior achter: 0-2. Elle van Keimpema speelde een sterke partij tegen Peter Meijer. Hij kon doorbreken naar de damlijn, de volle winst pakken en de stand gelijk trekken. Zijn broer Klaas van minder succesvol tegen Hero Kort. Klaas moest een dam toestaan en stond positioneel zo nadelig dat hij de handdoek in de ring gooide en opnieuw kwamen de gasten op voorsprong: 2-4. Tenslotte waren Dick Bekkema en Eake Roosma aan elkaar gewaagd. Daar waar menigeen dacht dat Dick het niet zou redden, haalde hij een keurige remise en zette de eindstand op 3-5. Een nipte nederlaag voor Excelsior.

De volgende keer speelt Excelsior een uitwedstrijd. Deze is op dinsdag 27 november in en tegen Rinsumageest. 

 

Onderlinge

In de onderlinge competitie werden drie partijen gespeeld. Joop Huizenga won van Nico Poelsma. Koop de Vries bleek een maatje te groot voor Rinze Postma en Jan Stelwagen pakte de winst in de topper tegen Kor Vrieswijk.

 

|Doorsturen