Sport

Excelsior komt net tekort

Excelsior is er in de negende ronde van de provinciale competitie niet in geslaagd een punt uit het vuur te slepen. De thuiswedstrijd tegen Rinsumageest werd nipt met 3-5 verloren. 

Dick Bekkema maakte een klein foutje tegen Klaas de Vries. Hierdoor raakte hij de grip op de partij kwijt en moest een nederlaag incasseren. Captain Klaas van Keimpema kwam tegen Pieter de Vries wat ongelukkig op achterstand, maar herstelde zich goed. Hij kon een doorbraak forceren en dam halen. Hierna kon hij de partij rustig uitspelen en de stand gelijk trekken: 2-2. Ook broer Elle van Keimpema speelde een sterke partij. Tegen Jordy Mossel maakte hij geen fouten en omdat ook zijn opponent foutloos bleef, was een puntendeling een logische uitkomst. Marco Bekema speelde zeker niet slecht tegen Age Zwaagstra, maar zag na ruim drie uren spelen de oplossing niet in een lastig eindspel en gooide de handdoek in de ring. Wellicht deed hij zichzelf hiermee tekort, maar de eindstand van 3-5 stond al op het scorebord.

De laatste wedstrijd voor Excelsior is op dinsdag 5 maart. Dan reizen de mannen af naar Mildam voor het duel tegen de kampioen in deze klasse: Heerenveen/Mildam.

|Doorsturen