Sport

Excelsior hervat competitie

Na een korte 'winterstop' is damclub Excelsior weer gestart met de verschillende competities. Er heeft zich ook weer een nieuwe dammer gemeld. Vlak voor de winterstop meldde Joop Fictorie zich bij de Koegelbult en hij wilde ook graag dammen. 

Zodoende speelde hij afgelopen dinsdag in de verrassingsronde tegen Joop Huizenga. Daarin zitten alle partijen die niet in aanmerking komen voor de Rapid of onderlinge competitie. Beide heren wisten een keer van elkaar te winnen. In dezelfde ronde maakten Marco Bekema en Elle van Keimpema in hun partij geen fouten en kwamen een logische remise overeen.

In de onderlinge trok Kor Vrieswijk aan het langste eind in zijn partij tegen Klaas van Keimpema. Klaas maakt nog altijd kans op een plaats in de A-groep. Hij moet dan in zijn laatste partij minimaal een punt halen. Suzanne de Jong pakte een verdiend punt tegen Koop de Vries. In de A-groep werd de eerste partij gespeeld. Jan Stelwagen en Dick Bekkema zijn beide oud-kampioenen, maar in deze onderlinge ontmoeting mocht Stelwagen twee punten bijschrijven.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda