Sport

Examens Tang Soo Do School Jip Kye Sohn

Zaterdag 18 mei waren er examens voor de leden van Jip Kye Sohn. Om 10.00 uur werd er begonnen met een examen voor de jeugd. Er waren elf jeugdleden die examen mochten doen. Na de groet en openingsceremonie, die gebruikelijk is bij Tang Soo Do, en een welkomstwoord naar de toeschouwers, begon het examen.

Het examen was onder leiding van Master Bauke Dijkstra. Het examenpanel bestond uit, Master Marijke Dijkstra (4e Dan), Master Marja Dijkstra (4e Dan), Edwin Muurling en Jeroen Dijkstra (beiden 3e Dan) en Ria Rieken (2e Dan).

Het begon met een warming-up, waarna er verschillende onderdelen werden uitgevoerd. Als eerste onderdeel basis hand- en traptechnieken. Vervolgens mochten ze zelf heen en weer lopen en alle hand- en traptechnieken laten zien die ze maar kennen. Na dit onderdeel kwamen de loopvormen. Hier kon je heel duidelijk het niveauverschil zien tussen de verschillende graden. Na het schoppen tegen kussentjes en het sparren (vrij gevecht) kwam voor iedereen het mooiste onderdeel: het breken van een plankje.

De leerlingen moesten vervolgens twee plankjes breken; één plank met de hand en één plank met de voet. De deelnemers op hogere niveau mochten drie planken breken, en moesten ook achterwaarts ingedraaide technieken maken. Achterwaarts ingedraaide technieken zijn moeilijk, omdat je even de oriëntatie kwijt bent. Alle planken gingen gemakkelijk door, mede dankzij het vasthouden van de planken door Edwin Muurling.

 

Na kort beraad van de jury kreeg iedereen te horen dat ze allemaal geslaagd waren. Bijzonder was dat er twee studenten sinds het vorige examen een groei hadden doorgemaakt en deze kregen een hier een award voor. Deze studenten waren Rune van Dijk en Martijn Brandsma.

 

Uitslag jeugdexamens

Leerlingen afkomstig uit Harlingen tenzij anders aangegeven

Witte band met 2 oranje strepen (9e Gup)

Tore van Dijk

Delano Brouwer

Oranje band met 2 bruine strepen (7e Gup)

Manuel de boer (Pingjum)

Senna van der Schaaf

Astrid Miedema (Franeker)

Emma Miedema(Franeker)

Groene band met 2 bruine strepen (5e Gup)

Martijn Brandsma (Midlum)

Bruine band (4e Gup)

Sverre van Dijk

Bruine band met 2 rode strepen (3e Gup)

Ben Wouda

Rode band (2e Gup)

Rune van Dijk

 

Hierna was de volwassen groep aan de beurt. Na de warming-up van Edwin Muurling nam Master Bauke het over om het examen te leiden. Net zoals bij de jeugd werd er begonnen met hand- en traptechnieken. Hoe hoger de Gup-graad des te moeilijker het voor de leerlingen werd. Aan het eind waren er nog twee leerlingen over, die zich goed staande konden houden. Sinds een aantal weken trainen drie jeugdleden niet meer op de donderdagavond bij de jeugd, maar op de maandagavond bij de volwassenen. Deze konden zich prima staande houden bij deze groep.

Na de loopvormen en het breken was ook voor deze leerlingen het examen tot een einde gekomen en moesten ze wachten op de uitslag. Na een kort beraad kregen ook deze leerlingen te horen dat ze allemaal geslaagd waren.

 

Uitslag examen volwassenen

Leerlingen afkomstig uit Harlingen tenzij anders aangegeven

Oranje band met 2 groene strepen (7e Gup)

Klaas Miedema (Franeker)

Groene band met twee bruine strepen (5e Gup) 

Femke Dijk

Bruine band met 2 rode strepen (3e Gup)

Fokje Bruinsma-Steenstra (Arum)

Rode band (2e Gup)

Roan Beers 

Renate Wouda

Rode band met 2 blauwe strepen (1e gup)

Ivar van Dijk

Wail Ibn El Kadi

 

Na de groet ceremonie kreeg het examen panel van Master Bauke nog een kleine attentie voor de aanwezigheid bij dit examen. Weer een geslaagde dag voor Tang Soo Do School Jip Kye Sohn, waarbij er weer veel leerlingen zijn die een hogere graad hebben in Tang Soo Do. Tang Soo Do School Jip Kye Sohn traint met de jeugd vanaf 6 jaar op donderdagavond en voor volwassenen op maandagavond in ikc Het Noorderlicht. Meer informatie: www.tangsoodojks.nl

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda