Voetbal

Ex-zondagamateur GAVC als middenmoter naar Zeerobben

Bij het overstappen van zondag- naar zaterdagamateurvoetbal is het maar afwachten hoe dit uitpakt. Nou, voor de Grouster Amateur Voetbal Club heeft dit feit geen problemen opgeleverd. Keurig drie keer gewonnen en drie keer verloren. 

Ze behoren, voor zover dit steekhoudend is zo aan het begin van de competitie, tot de grote groep middenmoters, waartoe Zeerobben zich ook mag rekenen met 7 uit 5. In de beker hebben beide teams al weleens de degens mogen kruisen, daarbij waren de Harlingers winnaar. Het jaar 2022 is voor de vereniging uit Grou bijzonder. Zij viert het 100-jarig bestaan, voorwaar een felicitatie waard. Bovendien trad zij toe tot de zaterdagamateurs. Even omschakelen na 100 jaar.

Zeerobben doet het beslist niet slecht soms met wat pech, in Burgum, soms met wat gelukt thuis tegen Wolvega. Echt stabiel kun je de formatie nog niet noemen. Blessures zorgen voor veel wisselingen binnen de lijnen. Toch stond er tegen Burgum een team, dat wel voor elkaar de sloffen uit het vuur loopt. Daar begint het meestal mee en voor komende zaterdag is deze instelling ook wel nodig om tot een goed resultaat te komen. 

Ze heten onze gasten uit Grou van harte welkom, ze zullen wel in groten getale naar Harlingen komen om meer dan één rede. Sint Pieter komt nog lang niet in Grou, maar Sinterklaas komt zaterdag wel naar Harlingen. Maar cadeautjes worden op het Oostersportpark nog niet gegeven. We hopen op een spannende en sportieve wedstrijd.

Zaterdag 12 november, Zeerobben-GAVC, aanvang 15.00 uur.

 

Programma 12 november 2022

VVI-L.A.C. "Frisia 1883"

Zeerobben-GAVC

VV Workum-FC Burgum

SC Leovardia-VV Sneek Wit Zwart

SC Joure-FC Wolvega

VV Hardegarijp-SC Stiens

|Doorsturen

BuienradarAgenda