Sport

Elle van Keimpema wint ‘slag van Sexbierum’

Wat in de Eredivisie de klassieker wordt genoemd, is bij damclub Excelsior ‘de slag van Sexbierum’. De clash tussen de gebroeders Klaas en Elle van Keimpema. Op voorhand was al duidelijk dat beide heren (met het oog op plaatsing in de A-groep) met niet minder dan winst genoegen namen. 

Elle bleek het meest bij de les en dreef Klaas steeds verder in het nauw. Die kon de stand niet naar zijn hand zetten en moest toezien hoe zijn broer de punten in de zak stak.

In de topper tussen Kor Vrieswijk en Jan Stelwagen kreeg Kor een zeldzaam cadeau van Jan. Hij kon een aantal schijven weggeven en pakte daarna met een rondslag de volle buit.

Marco Bekema en Suzanne de Jong waren de eerste helft aan elkaar gewaagd. Halverwege had Marco op een dichtbevolkte linkerflank een helder moment. Hij begon een slagserie die hem twee schijven winst opleverde. Deze overmacht werd Suzanne te groot en Marco boekte eindelijk weer eens een zege.

Koop de Vries en Dick Bekkema speelden nog voor de verrassingscompetitie. Hierin trok Dick aan het langste eind.

Het viertal van Excelsior speelt deze week nog een uitwedstrijd tegen Damcombinatie Fryslân. Volgende week een uitgebreid verslag hiervan.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda