Eerste uitzege fc Harlingen 1

Op een stralende lentedag in februari ging het vlaggenschip van fc Harlingen zondag naar Lemmer. Het zou een mooie voetbalmiddag worden.

Fc Harlingen startte in de basis met Egbert-Jan Panbakker,  Pier Zaagemans, Mateusz IJpe, Patrick v.d. Waard, Bas Helfferich, Frank Claasz Coockson, Yousef Aziz, Martin van Andel, Arjan Outhuyse, Niels Vlottes en Remko Zandberg. Ze kwam goed uit de startblokken, want vanaf de aftrap kreeg Bas Helfferich al de eerste goede kans, maar dit leverde helaas slechts een hoekschop op. Het duurde echter niet lang voordat de doelpuntenmachine op gang kwam, want na tien minuten kreeg Remko Zandberg de bal en hij zag Yousef Aziz gaan. Die omspeelde de keeper en scoorde fraai de openingstreffer: 0-1. Vijf minuten later opnieuw Remko Zandberg. Dit keer met een vrije trap, maar hierop reageerde de Lemster doelman goed. Vlak daarna lukte het Remko wel. Hij stoomde op vanaf links en knalde de 0-2 tegen de touwen. Toen Frank Claasz Coockson vijf minuten de bal op de achterlijn veroverde en voorzette, schoof Niels Vlottes de 0-3 binnen en keek fc Harlingen al binnen een half uur tegen een ruime voorsprong aan. Tot de rust werd er niet meer gescoord, maar de jongens gingen wel met een lekker gevoel de rust in.

In de tweede helft ging fc Harlingen verder waar ze gebleven waren. In de 48e minuut kwam de bal na een mooie combinatie tussen Yousef Aziz en Arjan Outhuyse bij Remko Zandberg en hij scoorde opnieuw: 0-4. De koek was nog lang niet op, want na een klein uur spelen werd Aziz binnen de beruchte lijnen neergelegd. De bal ging op de stip en het was opnieuw Remko Zandberg die onberispelijk binnen schoot en zijn derde van de middag maakte. Er was nog geen wedstrijd waarin fc Harlingen vaker scoorde dan vandaag en ook Niels Vlottes deed een duit in het zakje door in een scrimmage de 0-6 over de lijn te werken. In de 65e minuut ramde Remko vanaf een meter of vijfentwintig een vrije trap in het doel en nadat Patrick v.d. Waard tien minuten voor tijd ook wist te scoren stond de eindstand van 0-8 op het scorebord. Lemmer eindigde de wedstrijd met tien man, nadat Pedro van Ommen met twee keer geel van het veld werd gestuurd.

De eerste uitzege was een feit. Niet alleen werd er acht keer gescoord, ook werd voor het eerst dit seizoen de 'nul' gehouden. Nu maar hopen dat het vlaggenschip deze koers blijft varen. We gaan pas verder op zondag 10 maart. Dan staat er een thuiswedstrijd tegen het Drachtster ONB op het programma.