Eerste Super Duper Sunday

Afgelopen zondag was het zover: de allereerste Super Duper Sunday op de club. Voor het eerst in de geschiedenis van HMHC speelden vier seniorenteams op de thuisvelden.

Het was eerst de beurt aan de Veteranen, die het mochten opnemen tegen Assen. Het was een spannende wedstrijd met kansen aan beide kanten. Assen trok aan het langste eind en wist twee keer te scoren in het laatste kwart. Gelijk na de wedstrijd van de veteranen was het de beurt aan Dames 2.

Dames 2 speelde tegen Winschoten. Ook deze wedstrijd was erg spannend. Al snel scoorde Harlingen en hield de voorsprong een tijd vast. Echter liet Winschoten het hier niet bij en scoorde de gelijkmaker. Gelukkig voor Harlingen was het druk op de club. De supporters joeg Dames 2 op en dit resulteerde in nog twee doelpunten in het laatste kwart voor de Harlingers. Een welverdiende winst.

Dames 1 mocht nu het veld op. Het publiek bleef trouw en wist de Dames na een slordige eerste helft goede moed in te juichen. Dit werkte goed en de Dames scoorden drie keer. Het eindsignaal klonk, maar tegenstander Daring mocht nog één strafcorner nemen. Hier maakten ze gebruik van, maar de achterstand was hiermee niet meer in te halen. Ook dames 1 won met 3-1. (Het hele verslag van Dames 1 lezen, kan op hun Harlingen Dames 1 Facebookpagina.)

Als laatst was het de beurt aan de Heren 1. Ook zij namen het op tegen Daring. Na een paar wisselingen in de opstelling waren ze gebrand om te winnen. Al snel viel dan ook het eerste doelpunt in het voordeel van Harlingen. Een paar reddingen waren nodig om Daring uit te schakelen. Toch bleef Daring de druk opvoeren. Ook zij wisten een doelpunt te scoren. Echter hield dit de Heren niet tegen. Een goed uitgespeelde strafcorner bracht de stand op 2-1. Een extra drijfveer voor de heren was het winnen van zeven kratjes bier bij winst. Echter wist het weer roet in het eten te gooien. Het begon enorm te regenen, waardoor het veld niet meer bespeelbaar was. De scheidsrechters staakten de wedstrijd en helaas was het na een uur nog niet mogelijk om te spelen. Hoe de wedstrijd afloopt, is nog niet duidelijk.

De derde helft werd door alle teams goed gevierd en het was een geslaagde dag. De dank gaat uit naar de Activiteiten Commissie, die weer voor een heerlijke BBQ hebben gezorgd en naar al het publiek, die hebben bijgedragen aan mooie resultaten.