Eerste overwinning HMHC heren in Emmen

Afgelopen zondag reisden de heren af naar Emmen. Na het gelijkspel tegen de koploper van vorige week heerst er veel vertrouwen in de groep. Ook weten de heren dat als zij mee willen komen in de middenmoot, er tenminste gelijk moet worden gespeeld tegen de nummer vijf in de competitie; Emmen.

Vaste invallers Vincent Steevensz en Laurus Dijkstra zijn ook deze week meegereisd om de heren te versterken. Helaas moet Laurus door zijn opgelopen knieblessure van vorige week dit vanaf de zijlijn doen. Toch hadden de heren genoeg wissels door Menno van der Kuil die met de aanwezigheid van vaste keeper Jard Jissink nu zijn eerste minuten als veldspeler maakte.

Harlingen begon de wedstrijd scherp en was, met het gelijkspel van afgelopen week, gebrand op een goed resultaat. Emmen had Harlingen waarschijnlijk enigszins onderschat en na nog geen vijf minuten volle druk wist Onno Jan, na vier man uit te spelen, een kans op doel te creëren. De bal werd door een scherpe keepers actie van de lijn gehaald en Sjoerd wist met een snelle rebound het eerste goal te maken, waarmee hij zijn reputatie met het maken van snelle openingstreffers voort kon zetten. De coach was al opgelucht, hij had de spits er al bijna uitgehaald omdat het hem wat te lang duurde. Harlingen bleef het eerste kwart erg sterk en toen het fluitsignaal voor het einde van het eerste kwart klonk, zat de sfeer er goed in.

Het tweede kwart besloot Emmen toch dat Harlingen een serieuze tegenstander was en ontstonden er kansen aan beide kanten van het veld. Uit een lange corner besloot Onno Jan de bal op de tip te geven en Menno kon de bal met meesterlijke reflexen de goal in leiden. Emmen antwoordde snel met een harde slag van de rand cirkel, waardoor de helft werd ingeluid met 2-1 voor de Harlingers.

Na een goede peptalk van coach Alex Nieuwland, begonnen de heren sterk aan hun derde kwart. De heren wisten vaak de cirkel van Emmen te bereiken, maar dat resulteerde niet in goals. Ook Emmen had een aantal goede kansen, maar ook die werden geblokt door uitmuntend keeperswerk van Jard Jissink. Tijdens de evaluatie tussen het derde en vierde kwart werd onder andere medegedeeld dat tijd hun grootste kameraad was en dat de heren makkelijker moesten gaan hockeyen.

De heren gingen vol goede moed hun laatste kwart in. Het was vooral billen knijpen, aangezien er door de scheidsrechter een hele hoop strafcorners werden geconstateerd en uitgedeeld tegen de heren van HMHC. Maar gelukkig konden de heren van Emmen geen punt meer drukken. De heren gaven niet op, en dit resulteerde in een welverdiende 2-1 winst. Met drie punten op zak kan Harlingen zich voorbereiden op de volgende wedstrijd tegen Roden. Net als de dames 1 spelen de Heren komend weekend thuis, maar dan om 14.45 uur.