Sport

Eerste officiële honkbalwedstrijd heren Seagulls

Zondag 11 juli gaat in de geschiedenis als de eerste officiële honkbalwedstrijd voor heren van de Seagulls. In de 6e klasse J ging de wedstrijd verloren maar er is een hoop geleerd. 

Coach/trainer Ariel stelde de negen spelers op als volgt: Pitcher Eadric, Catcher Evan, 1e honkman Quinten, 2e honkman Zacheus, 3e honkman Quincy en korte stop Brian. In het outfield begon hij met Danny linksbuiten, Ariel middenveld en Jesse als rechtsbuiten.

 

Slagman Quinten Menz kon via 4 wijd naar het eerste honk en Brian Zeilmaker mocht ook na 4 wijd opschuiven. Slagman Evan van Sertima sloeg een grondbal richting korte stop maar behaalde wel het eerste honk. Quinten was toen al in scoringspositie op het derde honk. Quincy zorgde met een mooie fly bal in het outfield dat Quinten de eerste officiële punt van de Seagulls maakte.

De eerste inning kwamen ze niet verder dan dit punt. Het thuis team kon via wijd en gestolen honken uitlopen tot 11 punten. 

De tweede inning zorgde men voor nog meer punten door veel wijd ballen van de pitcher. Het stond 11-5 en daarna waren het de Knights die vrij gemakkelijk door Seagull fouten naar 26-5 konden lopen. Eadric Wildeboer begon als startende werper en ging daarna verder als catcher. Quincy gooide de tweede inning en derde inning. De closing pitcher Ariel bracht ook vuur op de heuvel en zorgde voor mooie strikes. Het mooiste gestolen honk kwam van Brian Zeilmaker. Hij werd ingesloten maar met een prachtige move kon hij toch het volgende honk bereiken. Thuis en uit en alle supporters applaudisseerde voor deze actie. Hij kon de eindstand op 26-6 brengen. 

Veel geleerd en geweldig om ein-de-lijk een wedstrijd te spelen. Leuke acties zaten er tussen en minder goede maar die gaan ze verbeteren door weer keihard te trainen. Een shout-out naar alle meegereisde supporters en batboy Abel.

 

Volgende week is er weer een uitwedstrijd dan tegen Blokes Veendam. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda