Voetbal

Eerste Krokustoernooi Zeerobben

Dat de jeugd weer zin heeft om te voetballen kon de organisatie wel voorspellen. Maar dat ze er bij het eerste krokustokernooi dit weer bij kregen hadden ze niet kunnen dromen. Maar het gebeurde toch. Wat een mooi kadootje voor de kinderen en de organisatie. Wie had dit nu kunnen voorspellen?

De enthousiaste groep van de JO8/JO9. Aansluitend speelden de JO10/JO11 het krokustoernooi. (Foto: Bert Drent)

De jeugd van de JO8 en de JO9 hadden zich massaal aangemeld voor het eerste Krokustoernooi en ook de begeleiders weer in grote getale klaar om te coachen, aan te moedigen maar ook vooral om te genieten. Genieten van het weer, de sfeer en de kinderen. Er werd weer geloot voor de verschillende rondes, vervolgens naar je veldje en daar 4x4 spelen. Hoe simpel maar mooi kan het zijn. Om 9.30 uur werd er afgetrapt en zo rond 11.00 uur kon Anne v.d. Tuin de prijsjes uitreiken aan de drie prijswinnaars. Dit keer geen medailles maar iets waar je dagelijks mee kunt oefenen. Een voetbal. Moe, blij maar voldaan gingen de kinderen weer huiswaarts.

 

Uitslag:

1. Fenna Hoogeveen

2. Riley de Gier

3. Abel Garcia Valdes

 

Aansluitend stonden de kinderen van de JO10 en JO11 te wachten voor hun inschrijving. Ook hier weer volop deelname en enthousiaste leiders/trainers die merkten dat het gaandeweg de ochtend steeds warmer werd en de kinderen steeds fanatieker. Ook hier 4x4 wedstrijdjes met na afloop zo rond 12.30 uur de prijsuitreiking. En ook hier, net als bij de jongste groep, mooie voetballen als prijzen.

 

Uitslag:

1. Brody de Gier

2. Milion Teklay

3. Jeroen swestra

 

Het eerste krokustoernooi zit erop. En nu? Het jeugdbestuur merkt dat de kinderen weer lekker willen voetballen buiten op het veld. Met name onder deze lente-achtige omstandigheden is het genieten geblazen voor iedereen. Daarom gaat het jeugdbestuur verder en wil het kijken of het mogelijk en verantwoord is om voor meer leeftijdsgroepen een soortgelijk toernooi te organiseren. Lees hiervoor het artikel “2e Krokustoernooi nog grootser”.

 

Genna Hoogeveen, Riley de Gier en Abel Garcia Valdes wonnen bij de jongste groep. (Foto: Bert Drent)

Brody de Gier, Milon Teklay en Jeroen Westra waren de sterksten bij de JO10/JO11 groep. (Foto: Bert Drent)

|Doorsturen

BuienradarAgenda