Sport

Eerste dames-kampioenschap in 35-jarig bestaan Green Lions

De dames van basketbalverenging Green Lions uit Harlingen hebben afgelopen zaterdag geschiedenis geschreven, door in een bloedstollende wedstrijd het kampioenschap naar zich toe te trekken. Met een zwaarbevochten overwinning van 66-51 op de nummer drie, Sietsema Highlanders blijven ze de concurrenten voor.

Voor de Harlinger dames was de spanning om te snijden, want er moest gewonnen worden. En ook concurrent Penta uit Drachten had de reis naar Harlingen gemaakt, in de hoop de dames uit Harlingen te zien verliezen. Na een moeilijke eerste helft, waarin de spanning bij de dames duidelijk te zien was, werd de ruststand 30-26.

Uiteindelijk kwamen de dames helemaal los en trokken ze de wedstrijd naar zich toe. Dit kwam zeker ook door het vele publiek dat zich op de tribune had verzameld om de dames met spandoeken zingend en schreeuwend naar de overwinning te helpen.

In een feestelijke sfeer werden de dames gehuldigd met de beker en de champagne werd ontkurkt. De dames van de Green Lions: Niki Arkenbout, Manon Heida, Jutta van der Zee, Chantal Smienk, Liesette Alta, Ianthe Kleinestraatman en Sanne de Jager. Ze bedanken sponsor Cafetaria Molly’s uit Harlingen, Joyce Heida voor de vele invalbeurten en coach en trainer, Chris Visser en Gerjan Hoekstra.

|Doorsturen