Sport

Eerste biljartwedstrijd in het nieuwe seizoen

Met in achtneming van de corona maatregelen en in een biljartzaal die coronaproof is ingericht, speelden de leden van biljartvereniging Centraal eindelijk weer eens een wedstrijd sinds 12 maart.

 

Omdat het voor seizoen abrupt werd afgebroken, werd er begonnen met een wedstrijd, je zou het een slot-/beginwedstrijd  kunnen noemen. De spelers werden verdeeld over een A- en een B-poule en er werd gespeeld via het afroepsysteem. Elke speler moest voor het maken van een carambole aangeven of het libre, bandstoten of driebanden werd.

In poule A speelden vier zwagers en één vreemde eend in de bijt tegen elkaar. Iedereen moest vier keer aan de bak die avond. Deze wedstrijdvorm levert vaak spannende partijen en verrassende uitslagen op. Er zijn altijd wel enkelen die op zo’n avond bijna niet zijn te verslaan.

In deze poule werd het voor Frank Ploeg niet zo’n leuke avond, weinig lukte en het resultaat was redelijk negatief. Nico Outhuyse en Henk Metz speelden redelijk. De onderlinge wedstrijd werd door Nico met een carambole verschil gewonnen. Hij echter verloor van Harry van der Slacht, ook met een carambole verschil, terwijl Henk ruim van Harry won. Iemand die stilletjes zijn partijen speelde was Ido Homminga. Soms leek het erop dat hij de partij zomaar uit zou maken, dan stopte plotseling de productie, zo ook tegen Harry. En met hem noemen we dan de man die het geweldig deed en naaste concurrent Ido ruim versloeg.

In poule B speelden louter vedetten. Ook hier was er iemand die geen prettige avond had. Theo Kalksma kon alles proberen wat hij maar wou, niks lukte. Tegen Jan Faber gloorde er wat hoop, maar Jan trok met een carambole verschil aan het langste eind. Een andere Theo, Theo Outhuyse, moest ook heel lang wachten op enig succes. Toen hij in zijn laatste partij de andere Theo gedecideerd versloeg juichte hij alsof hij de Europacup had gewonnen in zij eentje. Wie meestal ook hoog scoort is Guus Gerritsen van der Hoop. Hij moest genoegen nemen met twee partijen winst en twee verlies, wel verloor hij maar met een carambole verschil van Richard Zeinstra. Iemand die deze avond rustig zijn partijtjes speelde was Jan Faber, hij was in vorm, maar kon het ook niet bolwerken tegen Richard. En dan wordt ook meteen duidelijk wie er ver boven uitstak. Hij won al zijn partijen en dat was ook merkbaar. Je hoorde hem niet, geen krachttermen, geen klachten over het biljart, vriendelijk naar de tegenstander, kortom hij had het naar zijn zin.

Na afloop reikte voorzitter Henk Metz waardebonnen uit aan de winnaars en bedankte Ido voor de organisatie.

Uitslag: 

Poule A: 

1. Harry van der Slacht

2. Ido Homminga

3. Henk Metz 

4. Nico Outhuyse 

5. Frank Ploeg 

Poule B:

1. Richard Zeinstra

2. Jan Faber

3. Guus Gerritsen van der Hoop

4. Theo Outhuyse

5. Theo Kalksma

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda