Sport

Eerste badminton jeugdtoernooi in Waddenhal geslaagd

Zaterdag speelden bijna vijftig jeugdige badmintonners uit verschillende plaatsen rondom Harlingen om de eer en prijzen. Spelers en speelsters van HBC de Wadden uit Harlingen namen het op tegen en speelden met badmintonners uit Makkum, Workum, Balk, Bolsward en Franeker. 

Er werd gespeeld in zes verschillende sterkteklassen. De leeftijden van de deelnemers varieerden tussen de 9 en 18 jaar. Op de regiotoernooien wordt alleen dubbelspel, dus twee tegen twee, gespeeld. En in iedere ronde krijgt de speler een nieuwe partner. Kortom er is veel variatie. 

Badminton is een spel dat snel reageren, wendbaarheid en sprinten vereist. De regiotoernooien zijn steeds een gezellige middag waar sportiviteit voorop staat. Dit keer zorgde de Jumbo Harlingen voor gezonde versnaperingen voor alle deelnemers.

De spelers en speelsters uit Makkum namen de meeste prijzen mee naar huis. Maar van de acht deelnemers van HBC de Wadden nam Stella van der Klei de eerste prijs in haar sterke klasse mee naar huis. Haar zus Maaike kon de medaille voor de derde prijs uit een hogere klasse omdoen. 

Wil je ook eens proberen of badminton iets voor jou is? Kom dan op donderdagavond naar de Waddenhal. De junioren spelen vanaf 19.00 uur en de senioren vanaf 20.15 uur. Meer informatie op https://hbcdewadden.nl.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda