Sport

Duivenweekend voor het langere werk

In het weekend van 19 en 20 juni 2021 konden de leden van PV De Postduif Harlingen meedoen aan drie vluchten. De overnachtvlucht uit Perigueux en de eendaagse fondvlucht uit Lorris waren voor de echte specialisten van de lange afstand. De midfondvlucht uit Arlon werd door bijna iedereen overgeslagen. Alleen Reimer Strikwerda gaf duiven mee in Balk.

Harlinger nachtvliegers

Aan de overnachtvlucht uit Perigueux werd deelgenomen door Jelle Outhuijse en Klaas Buwalda. Perigueux ligt op nagenoeg 953 kilometer van Harlingen: hier vertrokken op vrijdag 18 juni 2021 om 15.30 uur de 2121 duiven van Sector 4 (Noord Nederland) voor een Nationale Vlucht. Op zaterdag om 05.04 uur klokte Jelle Outhuijse een duivin die met een gemiddelde snelheid van ruim 2175 meter per minuut een veertiende plaats veroverde in dit Nationale Concours en een tiende plaats in Afdeling Friesland. In De Kuststrook behaalde Jelle onder meer een vierde, een tiende en een elfde plaats. De tweede Harlinger duif was voor Peter Jaarsma, sinds enkele jaren actief in de overnachtfond en lid in Bolsward. De duivin van Peter reikte in het hoogste nationale verband tot een twintigste plaats en in Afdeling Friesland tot een veertiende plaats. Postduiflid Klaas Buwalda uit Sexbierum klokte zijn eerste duif om 08.04 uur. De gemiddelde snelheid van 1550 meter per minuut van deze duif betekende voor Klaas een 245e plaats in Sector 4 en een 134e plaats in Afdeling Friesland.

 

Willem en Dirk Buwalda ongenaakbaar op de fond

Op zaterdag om 07.15 uur werden 2991 Friese postduiven gelost in Lorris, op ongeveer 624 kilometer van Harlingen. De eerste duif in PV De Postduif was voor Willem Buwalda in Oosterbierum. Ruim 1133 meter per minuut betekende een eerste plaats in de vereniging, een vierde plaats in Samenspel A en een vierde plaats in CCG De Kuststrook. De duif van Willem werd op een vleugelslag gevolgd door een duif van pa Dirk Buwalda die met 1103 meter per minuut beslag legde op een achtste plaats in Samenspel A en eveneens een achtste plaats in CCG De Kuststrook. Van de eerste tien plaatsen in de vereniging waren er acht voor vader en zoon Buwalda: alleen Sjouke van der Boom en Henk van Velzen wisten, als echte Harlingers, nog een plaatsje te bemachtigen in dit elitegezelschap. De vlucht werd gesponsord door Klaas Buwalda en de prijzen gingen naar Willem Buwalda, Henk van Velzen en Dirk Buwalda.

 

Tussenstand Kampioenschap Eendaagse Fond 2021

Het duifkampioenschap eendaagse fond 2021 wordt voorlopig aangevoerd door een duif van Willem Buwalda. Onaangewezen gaat Dirk Buwalda aan de leiding, gevolgd door Willem Buwalda, Rinnie & Arjen Riem, Gebr. Heeres & Zoon, en Sjouke van der Boom. Aangewezen bestaat de subtop achter Dirk Buwalda uit Willem Buwalda, Rinnie & Arjen Riem, Sjouke van der Boom en Henk van Velzen.

 

Uitslag PV De Postduif, Lorris, zaterdag 19 juni 2021

Willem Buwalda (5/6) 1, 5, 7, 13, 15

Dirk Buwalda (7/12) 2, 3, 6, 8, 9, 14, 19

Sjouke van der Boom (1/7) 4

Henk van Velzen (1/6) 10

Rinnie & Arjen Riem (3/7) 11, 17, 18

Jan, Willem en Frederik Heeres (2/7) 12, 16

|Doorsturen

Buienradar



Agenda