Sport

Dubbele winst voor V.V.H. Dames 1

Na een week herfstvakantie te hebben gevierd stonden er afgelopen week twee wedstrijden op het programma. 

De eerste wedstrijd die werd gespeeld was de bekerwedstrijd tegen CoVos dames 3. CoVos dat ook in de reguliere competitie bij de VVH dames is ingedeeld bemachtigd daar de tweede plek. Tevens is het een team waar ze al jaren tegen spelen in de 1e klasse. Met gezonde zenuwen en gedreven om te winnen stapten de dames vol vertrouwen het veld in.

Opnieuw kampten ze met het probleem dat zich de afgelopen wedstrijden vaker heeft voorgedaan. De start… Opnieuw wordt er als een echte dieselmotor gespeeld. Zo speelden ze in strijd met zichzelf en de tegenstander, wat nu juist niet de bedoeling was. Tegen een sterke tegenstander moet je er van het begin staan. Toch wisten de dames de eerste set nog vrij gemakkelijk binnen te halen. De tweede set daarentegen trokken ze net aan het kortste end, deze werd met 25-27 verloren. De derde en vierde set waren een heel ander verhaal. Met veel opslaggeweld en aanvalskracht werden beide sets erg gemakkelijk binnengesleept met eindstanden van 25-6 en 25-11. Opnieuw een ronde verder in de bekercompetitie. De volgende wedstrijd zal gespeeld worden tegen BEO dames 1, de datum is nog niet bekend.

 

Afgelopen zaterdag was het tijd voor de reguliere competitie. Er werd om 17:00 uur tegen Swette Switters dames 1 gespeeld. Weer moesten de dames als team er op gang komen. Met een krappe selectie was het zoeken naar het juiste spelritme en vertrouwen op elkaar. Een set die erg moeizaam liep waar ze niet echt in het eigen spel konden komen. Het was echter genoeg om de set toch binnen te halen. Er werd gewonnen met 25-19. De tweede set was een verslechtering van de eerste set. Er werden (te) veel onnodige fouten gemaakt. Hierdoor liepen de dames de hele set achter de feiten aan en wisten ze niet op tijd het verschil te maken. De set werd uiteindelijk verloren met 24-26. De derde set moesten ze toch echt even een tandje harder aan de bak. Met de concentratie op het eigen spel en het wederzijds vertrouwen in elkaars kunnen, gingen de dames dan ook goed van start. De serve druk was weer op volle sterkte. Door het spelletje zowel tactisch en met keihard beuken te spelen werd het spel onvoorspelbaar. Swette Switters wisten echter toch nog een hand te krijgen onder elke bal en bleven lang bij in de set. Gelukkig hadden de dames deze set meer de overhand en wisten ze een kleine voorsprong op te bouwen. Dit gaf meer lucht en een gemakkelijker spe. De set eindigde met 25-20. In de laatste set hadden de dames er dan ook genoeg van (en zin in een biertje). Met grof opslag geweld en een geweldig blok aan de Harlinger kant van het net had Swette Switters nul kans in deze set. Zo moeizaam en strijdend als de eerste drie sets waren, ging de vierde set met twee vingers in de neus. Met een eindstand van 25-10 was het dan ook een prima afsluiting van de wedstrijd.

 

Aanstaande vrijdag 10 november spelen de dames van VVH tegen de dames A.V.C ‘69 DS2 in Akkrum. Ze gaan om 19.30 uur los en de dames hopen ook hier weer met de winst naar huis te gaan.

|Doorsturen

BuienradarAgenda