Druk weekend voor Heren HMHC

Vrijdagavond stond de bekerwedstrijd tegen Roden op het programma. Roden, wat een klasse hoger dan Harlingen uitkomt en daar stijf bovenaan staat, was op papier de slechtst denkbare loting voor de mannen uit Harlingen en dat bleek ook

Aan de eigen zeedijk werd Harlingen vanaf minuut een teruggedrongen. In de eerste helft konden de Harlingers amper van hun eigen helft afkomen en waren vooral bezig met tegenhouden. Dit resulteerde in een 5-0 ruststand voor de bezoekers. In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Een paar kleine veranderingen in de opstelling zorgde ervoor dat de Harlingen af en toe onder de druk uit kwamen en zowaar een paar kleine kansen creëerde. Uit een van deze kansen kon de bekerspecialist Vincent Stevensz de eer nog redden voor de thuisploeg, maar met een 9-1 einduitslag was het vrij duidelijk wie de overwinning verdiende.

Het was een sportieve wedstrijd, met als hoogtepunt de HMHC keeper bij wie zijn voetballersinstinct maar weer eens naar boven kwam en de bal vanuit zijn eigen cirkel het tweede veld op schoot. Al met al weer een hoop sensatie aan de Westerzeedijk.

Zondag stond alweer de volgende kraker op het programma. De Friese Derby. Sneek was al vaker een geduchte tegenstander gebleken in het verleden en Harlingen had wat goed te maken. Na een enerverende transferperiode waar beide teams spelers uitwisselde met elkaar, waren de mannen uit Harlingen gebrand op een goed resultaat en bij een goed resultaat hoort natuurlijk een goede voorbereiding. Nadat ze vrijdag tot in de late uurtjes het doelpunt tegen Roden hadden gevierd, was het zaterdag weer doelpuntenmaker Vincent Stevensz die voor het feest zorgde. Deze keer omdat hij 18 kaarsjes mocht uitblazen.

Uitgeslapen gingen de mannen op weg naar Sneek. In Sneek aangekomen bleek dat beide teams zich toch minder goed hadden voorbereid dan voorafgaand gedacht. Bij Harlingen bleek dat Onno zijn schoenen was vergeten, waardoor hij noodgedwongen op de slagschepen van Remmert aan de wedstrijd moest beginnen en er met spoed een auto terug gestuurd werd om de schoenen op te halen. Bij Sneek bleek er personele problemen te zijn. Er moesten nog vier spelers uit Lemmer komen en dus iets later dan de bedoeling was kon de wedstrijd dan toch beginnen.

Harlingen begon scherp aan de wedstrijd en werd direct gevaarlijk, waar de keeper van Sneek de eerste ballen nog kon redden, was het in de eerste strafcorner al raak. Na een uitgedokterde strafcorner variant tussen Vincent en Onno kon de laatste de bal achter de keeper krijgen. Daarna zakte het een beetje weg, waar Harlingen de overhand hield kwam Sneek er af en toe gevaarlijk uit. Uit een strafcorner aan het einde van het eerste kwart kon Harlingen toch zijn tweede goal maken. Jesse Jonkman was, na een mislukte strafcorner variant, het scherpst en tikte de bal binnen. Einde tweede helft kon Sneek als nog aansluiting vinden. Eén van de vele strafcorners van Sneek verdween via de keeper in het net en zo werd het toch onnodig spannend.

In de tweede helft kreeg Harlingen echt de overhand. Harlingen ging als collectief doordrukken en dit bleek de doorslag te geven. Waar Sneek er niet meer uitkwam ging Harlingen beter hockeyen. De echt uitgespeelde kansen bleven uit en de keeper van Sneek haalde nog een paar keer knap de ballen uit het goal. Toch kon feestvarken Vincent met een knappe backhand als nog de keeper verschalken. Andries Nieuwland prikte de laatste goal er nog in door alert te reageren na een mislukte sleeppush. 4-1 eindstand.

Volgende week staat Hardenberg thuis op het programma. Om half 3 beginnen de Heren. De dames spelen hiervoor om 13 uur. Dit belooft weer een heus spektakel te worden, dus reden genoeg om een kijkje te nemen.