Drie punten voor HMHC Dames op regenachtige Super Sunday

Afgelopen zondag was het zover; de eerste super Sunday van het seizoen. Ondanks het regenachtige weer stonden veel dames de DamesO25-1 aan te moedigen en kwamen ze gelijk in de wedstrijdsfeer.

Na het verlies van vorige week was iedereen in het team erop gebrand om een goede wedstrijd neer te zetten en de drie punten op eigen veld te bemachtigen. Na een sterke voorbespreking van coach Claire & Jurrit gingen de dames het veld op. Gelijk vanaf de warming-up was iedereen scherp en wisten ze wat ze te doen stond. Toen het fluitsignaal klonk waren ze gelijk in de wedstrijd en het duurde dan ook niet lang tot de eerste strafcorner behaald werd. Deze zat helaas niet, maar door het rustig opbouwen vanuit achter behaalden ze er nog een. Bam, 1-0 door een rebound van Nynke in een strafcorner. Deze eerste goal bewees voor de dames dat ze dit aankonden en niet veel later viel ook de tweede goal door een slag op goal van Joyce.

Ook de derde goal viel niet veel later tijdens de strafcorner door een tip op Renée, de training op de strafcorners loonde zeker deze wedstrijd. Vanuit achter en de zijlijn werd goed gecoacht en de dames stonden echt als een team op het veld. Net voor de rust viel zelfs de vierde goal door een tip-in van Nynke op de slag van Joyce, een mooi einde van de eerste helft.

In de rust werden de meiden nog even goed toegesproken, de wedstrijd begon goed en dit moesten ze vasthouden! Door de 4-0 voorsprong begon wel de gedachte op te komen dat de dames het toch wel zouden winnen, waardoor het spel iets wat slordig werd. Maar ster keepster Sterre wist het team weer op scherp te zetten.

Er werden veel mooie acties gemaakt, op de rechterkant maakten Hannah en Inge het de tegenstanders moeilijk door het achterlijntje mooi op te zoeken. Door het goede inzicht van Jente, Jill en Maud werd van de linkerkant van het veld goed gebruik gemaakt waar Emma en Melanie mooi de bal konden aannemen. Zo konden de snelle spitsen Meike, Hannamay en Merle goed in de cirkel bereikt worden.

Ook de sterke verdediging van Tineke, Denise, Renée en Nynke zorgde ervoor dat de meiden de nul wisten te houden. Via een snelle actie van Hannamay werd de cirkel alweer bereikt, zo wist Joyce de harde klap van Hannamay het doel in te tippen. Het laatste goal werd weer gescoord in de strafcorner, de zusjes Bijlsma wisten elkaar goed te vinden waardoor de eindstand 6-0 werd.

Volgende week zondag reizen de Dames af om tegen Nunspeet te strijden!