Drie punten voor Harlingen dames 1 na zwaarbevochten wedstrijd

Op de vroege morgen vertrok Harlingen dames 1 richting een zonnige Hoogeveen. Het beloofde een mooie dag te worden en de dames gingen hier vol goede moed in. Ze hadden er zin in.

Het begin verliep de wedstrijd een beetje stroef. Het tempo van de meiden kon wel wat omhoog en de meiden moesten wat meer overspelen. Toch gingen ze hard aan de bak om de bal in de cirkel van de tegenstander te krijgen. Hierdoor wist Harlingen een strafcorner te forceren die ze, na een eerste strafcornertraining, gelijk benutten met een mooie tip-in van Hannah Touwslager door de benen van de keeper heen. Hoogeveen gaf niet op en na wat lakse verdediging wist zij ook te scoren. Tien minuten later was het Jenna Burkels die de keeper handig uitspeelde na een mooie bal van Jente Bijlsma, die de bal snel uitnam. 1-2 voor Harlingen. Toch was het Hoogeveen die een strafcorner goed benutte en de gelijkmaker scoorde. In de rust gaf mede coach Onno Jan Onnes de dames nog wat handige tips.

De tweede helft zijn de tips goed opgevolgd en heeft Harlingen door goed samenspel de winst gepakt. 2-3 voor Harlingen.

Aankomende zondag spelen de dames weer een thuiswedstrijd om 12.45 uur tegen Dash, Hoogezand. Voor hen spelen ook de veteranen weer thuis om 11.00 uur tegen GHBS, Groningen. Hopelijk wordt het net zulk mooi weer als in Hoogeveen, zodat de supporters niet alleen van het hockeyspel, maar ook van de zon kunnen genieten. Tot zondag.