Dik verdiende zege fc Harlingen 1

Op een koud en winderig Terschelling speelde fc Harlingen 1 afgelopen zondag op het sportpark van Midsland tegen sc Terschelling. In de basis startten Egbert-Jan Panbakker, Siefko Jager, Jurjen Breimer, Mateusz IJpe, Yuri Riemersma, Jesse Mulder, Frank Claasz Coockson, Imro Schouwenaar, Nick v.d. Kooi, Bas Helfferich en Remko Zandberg.

Fc Harlingen begon goed aan het duel en dat resulteerde al in de zesde minuut in een vrije trap voor de bezoekers. Remko schoot de bal goed in, maar de keeper redde knap. In de dertiende minuut kwam de thuisploeg tegen de verhouding in op voorsprong. Na een ongelukkige handsbal volgde er een vrije trap. Deze werd niet goed verdedigd en mede gedragen door de wind belandde de bal in de verre kruising, 1-0. Na drie minuten kwam fc Harlingen al op gelijke hoogte, nadat een afvallende bal voor de voeten belandde van Imro. Die haalde uit en knalde de bal tegen de touwen, 1-1.

Terschelling probeerde het, met de wind in de rug, vooral van afstand. Halverwege de eerste helft wist Egbert-Jan zo’n bal ternauwernood tot hoekschop te degraderen en was vervolgens alert tijdens de flipperkast voor het doel.

In de 25e minuut stoomde Frank door op rechts en zag Remko vrij lopen voor het doel. De voorzet was op maat en Remko schoof de 1-2 binnen en kwam fc Harlingen op een verdiende voorsprong. Zes minuten voor rust kregen de eilanders een vrije trap op eigen helft. Deze werd prima onderschept door Siefko. Hij wist op zijn beurt Bas te bereiken en hij zette fc Harlingen op 1-3.

Na de pauze voetbalde fc Harlingen met de wind mee. In de vijftigste minuut krulde Jesse de 1-4 keurig in het doel op aangeven van Remko. Terschelling creëerde weinig, maar fc Harlingen miste de precisie, want anders had de score nog hoger uit kunnen vallen. Tetze Helvrich kwam nog in het veld voor Bas en Nick werd nog vervangen door Fabian Donderwinkel. Fc Harlingen kreeg nog kansen, maar een hoekschop werd nog door de eilander keeper uit de doelmond gebokst en niet veel later ging een schot van Remko nog voorlangs. Pieter Wesseloo kwam er in de slotfase nog in voor Remko.

Gescoord werd er niet meer. Fc Harlingen boekte een mooie en verdiende overwinning. Volgende week is er weer een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan De Wâlden.