Sport

Diac Medical stelt AED ter beschikking aan HMHC

HMHC staat voor hockey in Harlingen, waar plezier, passie en prestatie belangrijke kernwaarden zijn. Gedurende het seizoen wordt er iedere week intensief getraind, waar op zaterdag en zondag de competitiewedstrijden worden gespeeld. Vanzelfsprekend loopt er dan in het ‘heetst van de strijd’ wel eens een speler of speelster een blessure op. Het nodige ijs of de aanwezige EHBO-koffer doet dan al vaak wonderen.

 

Soms echter, lezen we over een ernstiger incident op een sportveld, namelijk een hartstilstand. Bij een hartstilstand staat het hart meestal niet helemaal stil. Dat lijkt alleen zo. De hartkamers worden heel snel en chaotisch geprikkeld, waardoor ze niet meer samentrekken. Dit heet ventrikelfibrilleren. Een AED is dan nodig om het hart te resetten en weer normaal te laten kloppen. Dit resetten noemen we defibrilleren. Bij een hartstilstand is een AED van levensbelang.

 

Diac Medical is een Harlinger onderneming, welke gespecialiseerd is in een aanbod van onder andere gebruikte ambulances en aanverwante gebruikte of nieuwe medische apparatuur. “We zijn wereldwijd actief, leveren hoogwaardige producten, beschikken over een prima klantenservice en bezorgen binnen de afgesproken tijd. Dat is in de kern wat wij doen” zo vertelt Jesse Jonkman, medewerker van Diac Medical. Hij is, met een tussenpoos vanwege gevolgde studie, al een jarenlang trouw lid van HMHC, en inmiddels speler van Heren 1. Afgelopen zondag overhandigde Jesse aan HMHC-voorzitter Frank Burkels en sponsorcommissie-voorzitter Erik Hauser een nieuwe AED.

 

Jesse: “Met het ter beschikking stellen van deze AED, leveren wij graag een veilige bijdrage aan de Harlinger Hockey-vereniging.” Of dit nog niet genoeg was, werd ook nog een geldelijke bijdrage ter beschikking gesteld. HMHC bedankt Diac Medical voor dit fantastische gebaar!

 

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda