Sport

Derde Top 1 Toys Harlingen Jeugdkaatspartij

Donderdag 23 juni vond de derde en laatste Top 1 Toys Harlingen jeugdkaatswedstrijd plaats op het kaatsterrein van KV Eendracht te Harlingen. Met veel plezier en enthousiasme streden de jeugdige kaatsers in twee leeftijdscategorieën ook nu weer om de kransen en de waardebonnen. Onder hen bevinden zich talentvolle kaatsers die het met de trainingsfaciliteiten van kaatsvereniging Eendracht ver kunnen brengen in de kaatssport.

Ook tijdens deze wedstrijd werd er weer fanatiek maar erg sportief om de punten gestreden. Helaas moest Fynn Alkema met een blessure aan de bovenarm de wedstrijd vroegtijdig beëindigen. Het bleef spannend tot de laatste ronde en de ouders, grootouders en kaatsliefhebbers genoten weer van vele mooie spelmomenten tijdens de partijen. Elk partuur had vanwege het poulesysteem een keer een omloop vrijaf en kon dan in de kantine terecht, waar Jan Nieuwenburg en Henk Bleeker op uitstekende wijze de catering verzorgden.

De partijen op twee speelvelden onder leiding van de scheidsrechters Jan Volbeda, Age Tichelaar, Sander Helvrich en Jan Toering kenden een vlot verloop mede door het uitzonderlijk mooie weer. 

Nadat elk partuur vier omlopen had gekaatst, konden de eindstanden worden opgemaakt. In beide leeftijdscategorieën was de eerste prijs en kransen voor een ongeslagen partuur met 28 punten. 

KV Eendracht kan terugblikken op buitengewoon geslaagde kaatswedstrijden met dank aan de hoofdsponsor Dennis Zijlstra van Top 1 Toys en Piet van Miltenburg van Bootjesverhuur Ouwe Seun als kransensponsor.

Tot het begin van de zomervakantie van de basisscholen kan er op donderdagavond vanaf 18.30 uur aan de jeugdkaatstrainingen worden meegedaan. Na de schoolvakanties staan er voor de jeugd op zondag 28 augustus de Visser jeugdledenpartij op het programma en op zondag 4 september als slotdag de ouder/kind-partij.

Uitslag 6  t/m 10 jaar

1) Lucas Vlieger en Nanne Woldring, 2) Niek Helvrich en Yannick Beuker/Evy Boonstra, 3) Quinn Hamstra en Kyron Douwesma, 4) Sil Odolphi en Niek Sijbesma, 5) Fynn Alkema en Donny Van der Schoot.    

Uitslag 11 t/m 14 jaar

1) Ruben Keizer en Stijn Sijbesma, 2) Mike Vlieger en Luuk Smit, 3) Sven Alkema en Justin Mulder, 4) Damian Duursma en Milan van Winden en 5) Yvan de Jong en Roan Odolphi.

|Doorsturen

BuienradarAgenda