Sport

Derde ronde Copini 60+ kaatscompetitie

Hein Bos sloeg er lustig op los, tijdens de derde speelronde van de Copini 60+ kaatscompetitie 2018. Het kersverse vriendenclublid Hein Bos verbaasde vriend en vijand tijdens zijn debuut op het Eendrachtveld met geweldig uitslagwerk en knap tussenspel. Ondanks het ontbreken van enkele kaatsers en keurmeesters wegens het bijwonen van de vergadering comité Lanen-kaatsen, kon er toch in twee perken worden gekaatst.

Deze bal raakt Hein Bos poer best, leider Piet Stellingwerf kijk toe.

In perk 1 kaatsten partuur 1 met Rick Vlieger, IJsbrand Brandsma en Jan (Porkey) van der Heide tegen partuur 2 bestaande uit Douwe Broersma en Gerrit Bijdeweg. Het eerste eerst werd op een stand van 6-6 door partuur Rick Vlieger veroverd. Mede doordat Douwe voorin het perk geen bal kon raken en Gerrit Bijdeweg keer op keer verrast werd door hoge ballen achterin het perk liepen Rick Vlieger en zijn maten vlot uit naar een 3-0 voorsprong. Op de stand 3-0 + 6-6 was Douwe Broersma eindelijk met een snelle uitslagbal Rick Vlieger te vlug af en passeerde de kaats bij de opslag, 3-1. Ondanks drie opslagfouten op rij van IJsbrand Brandsma werd het toch weer 6-6 doordat zowel Jan v.d. Heide als Rick Vlieger de kaatsen voorbij sloegen en Rick Vlieger daarna fraai boven sloeg. Het was vervolgens IJsbrand Brandsma zelf die op de stand 6-6 en een kaats de juiste opslagrichting weer had gevonden met een zitbal, 4-1. In het volgende eerst vochten Douwe Broersma en Gerrit Bijdeweg zich na een 6-0 achterstand knap terug tot 6-6. Op deze stand sloeg Rick Vlieger vanuit het achterperk de bal nogmaals boven, 5-1. Toen was de weerstand van partuur 1 gebroken en was het laatste bordje snel veroverd. Jan van der Heide kaatste zijn beste partij sinds jaren door een foutloze opslag en ook prima uitslagwerk. Eindstand: 5-1 + 6-0.

 

In perk 2 kaatsten partuur 3 bestaande uit Klaas Kloosterman, Thom Zuiderhof en Andries Koornstra tegen partuur 4 welke bestond uit Piet Stellingwerf, Wiebe Dijkstra en debutant Hein Bos. Dit werd een spannende partij waarbij partuur 4 meermalen faalde op het moment dat men de partij uit kon maken. Het was ook jammer dat, van partuur 3, Tommie Zuiderhof de koekballen die hij kreeg richting boven probeerde te aaien, ja en dan wudde de kaatsen soms wat te klein. En dat terwijl Tommie Zuiderhof, at ie in vorm is, sun prachtige mooie soepele polsslag het. Piet Stellingwerf was duidelijk de leider van ut andere partuur maar toen ut soms spannend wudde begon ie buutenlands te lullen en kon gien mees um verstaan. Later zei hij dat hij Fries sprak maar dan wel met een dialect. Partuur Zuiderhof gaf zich niet zomaar gewonnen en het kon dan ook niet uitblijven dat het 5 eersten geliek en 6 geliek wudde. Op die stand besliste opslager good old Wiebe Dijkstra met een prachtige zitbal de partij in hun voordeel, even was er nog geroezemoes dat ut overlopen was maar Albert Dijkstra zei, dat doet mien broer Wiebe niet en dat gelove we wel. Eindstand: 5-5 + 6-8.

|Doorsturen