Sport

De Vuurzee roeit de Slag om Makkum

Silvia van Houwelingen van de Vuurzee stuurde onderstaand verslag in.

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover, we mochten onze eerste wedstrijd roeien van dit seizoen. We hadden er veel zin in. Door de corona-perikelen was dit voor de Vuurzee de eerste wedstrijd van het seizoen. Na ongeveer vier maanden konden we eindelijk weer trainen. En nu konden we dan ook daadwerkelijk een wedstrijd roeien. Met een gezond portie wedstrijdspanning vertrokken we om kwart voor negen vanaf Ouwehand, richting Makkum. Het beloofde een zonovergoten dag te worden, met een aardig windje uit het oosten. Eenmaal in de sloep konden we ons nog even warm roeien. Om elf uur was onze start en daar gingen we, met de wind op de kont hadden we de slag snel te pakken. Daarna hadden nog een stuk zijwind met golven en het laatste stuk in de wind. We hadden alles gegeven, na 2 uren en 6 minuten kwamen we met onze laatste krachten over de finish. Waar onze stuurman een fles champagne opentrok! 

We konden aan boord nog wat nuttigen en even bijkomen, maar al snel moesten we de sloep weer kranen. We zijn als derde in onze categorie geëindigd. Helaas hadden we nog een kleine tijdstraf anders waren we als tweede geëindigd.

Nog een paar weken trainen voor de volgende wedstrijd.  Zoals het nu staat is dat Amsterdam op 10 oktober. Wij hebben er zin in!

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda