Sport

De Vuurzee in Leeuwarden

En dan is het zaterdag 27 oktober. De Vuurzee ligt al in Leeuwarden,  klaar voor het Liwwadster rondje. Ilonka Volkers doet verslag.

 

Voor ons is deze wedstrijd de laatste van het seizoen. Geteisterd door ziekte en blessures kan team Vuurzee de sloep niet vullen. Gelukkig worden we uit de brand geholpen door Brenda van de Rode Draak en Imma en Anja van de Oksewiel. De start is dit jaar op de Hemrik. Bij onverwacht mooi weer roeien we via Cammingaburen, de Bonkevaart en de Dokkumer Ee weer richting de Hemrik. De snelle sloepen zijn als eerste gestart vandaag. Inhalen is namelijk erg lastig op de wateren door Leeuwarden, toch weet onze stuurman de Vuurzee voorbij sloepen te manoeuvreren waardoor we mooi de ruimte hebben bij de smalle stukken. We kunnen de sloep goed op gang  houden waardoor we binnen de twee uur over de finish komen. We sluiten het seizoen af met een zevende plaats in onze klasse.

De Vuurzee bedankt haar sponsoren voor het afgelopen seizoen: Sieb’s olliebollen, Marine discounter, handelsonderneming WR unit, Bouw Support Hopman, Homminga’s fijne winkeltje, Hempenius metaalbewerking, JBB brandbeveiliging, Bouw id, Sijdreco, Zeilmakerij Wehner, Auto Dijkstra, Levels, Schilderwerken Jan Frik, Rokerij de Hang, autodemontage Poelstra, Jachtwerf Ouwehand, Visser special metal products, flexwerk B&R en vastgoedonderhoud WITS. 

 

|Doorsturen