Sport

De tocht der tochten HT 2018 met de Vuurzee

Hier is het verslag van roeisloep Vuurzee, geschreven door Martine Grobbe en Silvia van Houwelingen.

(Foto: Dorus Breidenbach)

Vrijdag 11 mei. We staan vroeg op en proberen nog wat krachtvoer naar binnen te werken. Ons volgschip de Averechts ligt al klaar in de Zuiderhaven, de supporters zijn aan boord.

136 sloepen hebben zich verzameld in de Willemshaven. Wij hebben de tweede start om 8.35 uur gaat voor ons het startschot. Met nog negen andere sloepen in deze start beginnen we aan onze race. Het weer is goed, praktisch geen wind en een nagenoeg vlakke zee. Net buiten de havenmond liggen de volgschepen te wachten, we horen gejuich en getoeter, een kippenvelmoment.

We hebben voor de stroom en de slag goed te pakken, al snel laten we de Pollendam achter ons. Inmiddels beginnen de eerste blaren te prikken, maar we gaan door. “Voor elkaar en met elkaar”, zoals onze stuurman altijd zegt.

We beginnen aan het laatste stuk, vanaf de Vliestroom varen de volgboten niet meer met ons mee en moeten we het zonder onze supporters doen. Al snel komen we in het Schuitengat. We hebben stroom tegen, we moeten alles geven. We trekken de sloep door de stroming. Links van ons liggen drooggevallen charterschepen, zij juichen voor de sloepen die voorbij ploeteren. Het laatste stuk lijkt een eeuwigheid te duren, maar eindelijk naderen we de havenmond van Terschelling. Op de kade staan heel veel mensen te klappen en te juichen. We zijn binnen in 3 uur en 41 minuten!

Op Terschelling aangekomen en o zo blij dat we er waren kon het feestje beginnen. Onder het genot van heel veel drankjes, hapjes en dansjes hebben we een geweldig weekend met elkaar gehad.

Namens de Vuurzee willen wij onze sponsoren de organisatie en alle vrijwilligers bedanken voor het mede mogelijk maken van de HT 2018. 

|Doorsturen