Voetbal

De reus en klein duimpje

Als je de verslagen van seizoen 2018/19 leest, dan is het vaak het verhaal van de reus en klein duimpje. Het surplus aan kwaliteit gekoppeld aan een uitstekende trainersstaf liet voorafgaande aan de competitie al het vermoeden doorschemeren, dat we te maken hebben met een zogenaamde ‘gedoodverfde kampioenskandidaat’.

HZVV liet in Harlingen aan dit vermoeden geen twijfel over. Hoewel de Hoogeveners een krappe 1-2 noteerden, waren zij gedurende het grootste deel van het duel de bovenliggende partij, dat na liet de trekker over te halen. Dat de slotminuten nog spannend werden door het late doelpunt van Patrick Amels was een verdienste van Zeerobben, maar de winst ging terecht naar de tegenstander. HZVV staat al negen punten los van nummer twee Oranje Nassau Groningen en schoot met een 0-4 winst de illusies, voor zover aanwezig, van Drachtster Boys aan diggelen. Met nog zes wedstrijden te gaan zou je het gokje wel kunnen wagen om je geld op deze topper in te zetten. De enige nederlaag werd geleden tegen Broekster Boys, dat tot dan toe slechts drie punten had behaald en dikke nederlagen voor de kiezen kreeg. Met 1-2 werden de koplopers een halt toegeroepen. Weliswaar tegen alle verhoudingen in en een strafschop in minuut 93.

Zeerobben zit in een periode, waarin alles een beetje op zijn plek lijkt te belanden. Drie keer op rij verdiende winst met bovendien leuk voetbal en het goede gevoel terug. Tegen de opponent van zaterdag ontmoeten de groenwitten wel een team van een ander kaliber. Met veel geluk en een slechte dag van HZVV zou een puntje al maximale winst zijn. Zeerobben kan alleen winnen, rekening houdend met een ingecalculeerd verlies. Daartegenover kan HZVV alleen verliezen, rekening houdend met verwachte winst. IJdele hoop misschien, maar…?

Ondersteuning moreel en verbaal van de vaste aanhang in uitwedstrijden is van niet te onderschattend belang voor de selectie van het vlaggenschip van Zeerobben. Ze zijn er weer, reken maar.

Zaterdag 6 april, HZVV-Zeerobben, aanvang 15.00 uur.

 

Programma 6 april 2019

VV Balk-CVV Oranje Nassau G

Be Quick Dokkum-d'Olde Veste '54

SV Bedum-Drachtster Boys

VV Gorecht-VV Noordscheschut

HZVV-Zeerobben

PKC '83-Broekster Boys

VV Winsum-VV Groningen

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda