Sport

De Nationale Petanque Competitie

Na twee wedstrijden was het seizoen 2020-2021 van de NPC over. Corona gooide roet in het sportieve evenement waar Boulegoed aan deelnam. Als troost stond met wel na twee gewonnen wedstrijden bovenaan in de NPC, welke Jeu de Boules vereniging kan dat zeggen? 

September 2021-2022 een aangepast wedstrijdteam van Boulegoed 1 maakte zijn opwachting in de 6e klasse. In poule 6012 troffen ze door de loting een stel zeer sterke tegenstanders. Ze moesten het onder andere opnemen tegen de Bouledozers 3 uit Zwaag, het altijd lastige PUK met twee teams uit Haarlem, de stugge Setters uit Castricum en team “toeval bestaat echt” van Les Milles ills uit Zuid Scharwoude. Elk team in de 6e klasse wil maar een ding… en dat is promoveren naar de 5e klasse, Boulegoed ook. Een vereniging als Boulegoed behoort gewoon een goed wedstrijdteam te hebben. Het is geen bestuursbeleid, maar op termijn een plek in de 4e klasse is een mooie uitdaging. 

Op een wedstrijddag speel je met je team drie speelronden. De eerste speelronde zijn drie doubletten. Daarna een tweetal tripletten en in de laatste en derde speelronde nog eens drie doubletten. Per gewonnen wedstrijd krijg je één punt. Win je op de wedstrijddag meer dan de helft van de wedstrijden dan ben je tevens dag-winnaar en krijg je twee punten voor de NPC competitie. 

Bij de eerste wedstrijd uit tegen de Bouledozers uit Zwaag hebben ze dankzij een ijzersterke Roelof v.d. Ploeg gewonnen met 5-3.

De tweede wedstrijd, thuis tegen PUK 6, kregen ze reglementair de uitslag van 8-0 toegewezen. De tegenstander vond de afstand naar het mooie Harlingen te ver en kwam niet opdagen.

De derde wedstrijd was weer een uitwedstrijd, naar Lisse tegen de Stetters uit Castricum. Een prachtige accommodatie, vriendelijke en gastvrije mensen en een werkelijk schitterende speelhal. Onder toeziend oog van het publiek schoot Warner Stienstra met een schitterende boogbal de einduitslag naar 6-2.

Wedstrijddag vier was een uitje naar Les Milles ills, tegen team “toeval bestaat echt 3”. Na de eerste speelronde stonden we 1-2 achter, in speelronde twee en drie veranderde onze tegenstanders het Jeu de Boulespel in knikkeren. Dat kunnen wij dus niet en zo gingen we roemloos met 5-3 ten onder, volledig onnodig. Zo verliezen doet zeer, maar maakt de competitie wel heel spannend. 

Nu staan we op een tweede plaats en nummer drie heeft een wedstrijd minder gespeeld, dus we hebben het kampioenschap niet meer in eigen hand. Promoveren naar de 5e klasse moet gewoon lukken. Op 11 december pakken we de NPC weer op (onder voorbehoud), het voordeel is dat we onze directe concurrenten nog thuis krijgen. Ze hebben dan het baanvoordeel. Door de maatregelen  jammer genoeg zonder publiek en onze fans. 

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda